Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL

Alessandro Baricco gost Dubrovačkih ljetnih igara

Premijera predstave Pomrčina u Dubrovniku
Foto: Dubrovačke ljetne igre
26.07.2014.
u 09:15

Jedan od najhvaljenijih pisaca današnjice dolazi u Hrvatsku

        Jedan od najhvaljenijih pisaca današnjice Alessandro Baricco nekoliko će dana biti gost Dubrovačkih ljetnih igara. Iako rijetko putuje i iako već godinama odbija pozive za dolazak u Hrvatsku, autor romana “Ocean more” pristao je doći u Dubrovnik gdje će 29. srpnja na kupalištu Šulić gledati premijeru nekoliko zamišljenih prizora prema romanu “Ocean more” koje uz pomoć Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i talijanskog veleposlanstva u Zagrebu pripremaju Hrvatsko narodno kazalište Varaždin i Igre.

Za ovu predstavu koristi se prijevod Vande Mikšić i izdanje VBZ-a iz 2006. Izbor iz romana, preradu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Mani Gotovac, suautor je scenske prilagodbe glumac Robert Plemić. A onda će 31. srpnja u atriju palače Sponza Baricco imati književnu večer. Alessandro Baricco rođen je 1958. u Torinu gdje je pokrenuo školu kreativnog pisanja Holden. Pripovjedač je i glazbeni kritičar, pijanist, televizijski voditelj, režiser te jedan od najpoznatijih i najprevođenijih talijanskih autora.

>> 'Model Dubrovačkih ljetnih igara je iz SFRJ. Takav festival više ne može opstati'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije