Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

King Kong protiv tigra

16.07.2002.
u 00:00

Ima jedan Egipćanin u bacanju diska koji doslovce izgleda kao King Kong. Kako će moj tigar Martin Marić izgledati uz njega - pita se Ivan Veštić

Bageri su utihnuli, prestala je zvonjava čekića. Sve je spremno za današnji početak Svjetskoga juniorskog atletskog prvenstva. Domaćini su ušminkali nacionalni stadion, na kojem su čuveni Reggie Boysi izborili sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine. Glavna proba, uvodni miting, potpuno je uspjela i sportaši su jedva dočekali početak.

- Juniorska prvenstva puno su zanimljivija od seniorskih jer je na njima gotovo nemoguće predvidjeti pobjednike u pojedinim disciplinama kao na velikim seniorskim natjecanjima. Od Svjetskog prvenstva i mi očekujemo puno. Na posljednjem SP-u u Čileu imali smo dvije svjetske prvakinje, Ivanu Brkljačić i Blanku Vlašić. One su i ovdje i branit će naslove, no tu su i Edis Elkasević i Jurica Grabušić, koji također mogu puno napraviti - rekao je Miljenko Rak, trener reprezentacije.

Neki su naši atletičari optimisti, no neki i nisu.

- Napišite da ću biti peta. Ja nisam kandidatkinja za medalju. Tu je sve bolja Slovakinja Danisova, zatim iznimno jake Kineskinje... - rekla je Ivana Brkljačić.

No, njezin hitac na zagrebačkom Grand-prix mitingu ipak joj mora davati optimizam i sigurni smo da će Ivana dati sve od sebe.

- Pitate li me o prognozoma, neću o tome pričati. Možemo razgovarati tek nakon srijede, kada završim s diskom - rekao je Edis Elkasević, koji se čini nekako najpripremljenijim od svih naših atletičara.

- Zanimljiv je bio njegov atletski put. Primijetio sam ga na košarkaškom igralištu Građevinske škole. Isticao se visinom i snagom. Došao sam do njega i rekao mu da pokuša s ovim i pružio mu kuglu. Znate što mi je rekao? Da je kugla glupa. No, nisam odustajao sve dok se jednog dana nije pojavio na stadionu Mladosti. Na kraju je zavolio i kuglu i disk - istaknuo je Ivan Ivančić, njegov trener.

I upravo će Edis danas prvi nastupiti u bacanju kugle. Satnica je takva da će u jednom danu bacati i kvalifikacije i finale. Ne treba uopće sumnjati da će finale izboriti, jer trenutačno ima prvi rezultat na svijetu u juniorskoj konkurenciji. Uz njega danas će na stadion Jurica Grabušić i Ivor Tit Jurišić u kvalifikacijama na 100 metara, te Matko Tešija u bacanju kladiva.

- Neki mi ovdje baš ne nalikuju na juniore. Ovi iz arapskih zemalja stalno mijenjaju putovnice i godine rođenja. Ima jedan Egipćanin u bacanju diska koji doslovce izgleda kao King Kong. Kako će moj tigar (Martin Marić, nap. a.) izgledati uz njega. Sjećam se da je u bivšoj Jugoslaviji bio jedan atletičar s Kosova koji je deset godina bio junior i nitko se nije bunio. Jednostavno su se ljudi naviknuli na njega - istaknuo je Ivan Veštić, trener Matka Tešije i Martina Marića.

Naši atletičari održali su dovoljno treninga, priviknuli su se i na režim u atletskom selu, na hranu. Blanka Vlašić i Valentina Srša već su si napravile frizure poput one kakvu je imao Bob Marley.

- Baš super izgledam. Ova frizura mi ne smeta pri skokovima i sigurno ću je imati i na natjecanju - rekla je Blanka, koja je prilično sigurna na treninzima.

KINGSTON Damir MRVEC

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije