Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.10.2010. u 12:00

Kažnjen je sa 10.000 kuna jer je izmijenio prostorni plan općine

Ivan Remenar, načelnik općine Rugvica, olakšao je dugo priželjkivani dolazak lanca Ikea u Hrvatsku, ali je umjesto pohvale od saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa dobio po glavi. Kažnjen je sa 10.000 kuna jer je izmijenio prostorni plan općine kako bi podržao gradnju Ikeina centra u Rugvici, što je “zloporaba posebnih prava dužnosnika”. Trebao je valjda koristiti svoje pravo na odugovlačenje i nečinjenje.

Bebićev prijatelj ‘prisiljen’ ilegalno vaditi kamen
Zoran Obšivač iz Metkovića, javnosti poznat kao kupac stana barba Luke u Zagrebu, našao se u nevolji. Eksploataciju kamenoloma Bijeli vir, uza sve dozvole, državi je godišnje plaćao 1,1, milijun kuna. Kada je četrnaest mjeseci prije isteka tražio produljenje koncesije, u državnom su ga uredu pitali zašto je tako uranio, a poslije su mu rekli da je zakasnio jer je na snazi novi zakon pa je ostao bez koncesije. Do sada je to bio jedini legalni kamenolom u najjužnijoj županiji. Sada više nema ni jednog.

Kerum promijenio frizuru, a kada će ćud, ne zna se
Željko Kerum, splitski gradonačelnik, promijenio je svoju prepoznatljivu frizuru koju su jedinstvenom činile nebrojene kovrče. Frizuru je skratio i uozbiljio, ali prava bi vijest bila da je promijenio ćud.
 
Frane Lučić od obećanja ne može platiti terapiju
Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije, požalio se novinarima da mu nedostaje novca za lijekove i toplice jer mu HZZO plaća samo dvadeset dana godišnje. Lučićeva rehabilitacija traje već tri godine, ali još će morati na operacije kako bi mu se osigurala pokretljivost preostalih prstiju, što bi ga osamostalilo jer sam ni “bocu ne može otvoriti”. Odštetu od države još nije dobio pa Lučićevi troše zadnji novac prikupljen humanitarnom akcijom “Nazovi telefon” za kupnju lijekova, masti i nužne rehabilitacije u toplicama. Novca za Franu nedostaje, ali obećanja nikada nije manjkalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?