Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK

Zoran Milanović na svečanom otvorenju 154. sezone

HNK
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
13.09.2014.
u 22:04

U HNK se okupila kulturna i politička krema Hrvatske.

Večeras je u HNK svečano otvorena 154. sezona koja je započela izvedbom plesa "Intimo".

Nastupili su Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Aves. Plesali su na glazbu Johanna Sebastiana Bacha. U drugom dijelu šestero glumaca drame su čitali ulomke tekstova Stjepana Miletića, Branka Gavelle, Miroslava Krleže, Ive Andrića, Vlaha Bukovca, Tina Ujevića, Nikole Tesle, Borisa Marune, Danijela Dragojevića, Vere Horvat Pintarić, Vlade Gotovca, Semezdina Mehmedinovića i A.G. Matoša.

A u trećem dijelu orkestar opere HNK pod ravnanjem maestra Nikše Bareze svirao je ulomke iz opere "Kavalir s ružom" Richarda Straussa, a nastupile su sopranistice Astrid Weber i Marija Kuhar Šoša te mezzosopranistica Jelena Kordić koje su bile odlične.

U HNK se okupila kulturna i politička krema Hrvatske. Među poznatim osobama našao se i premijer Zoran Milanović.

>>Preuzimanjem dužnosti u HNK Zagreb otkriven dug od 8,3 milijuna kuna

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Neba
10:50 14.09.2014.

Ova dama u kombineu je nova carica hrvatskog glumišta DubravkaVrgoč, za sve one ignorante do kojih njezina samopromocija još nije došla. Lijepi trio čini s Mani Gotovac i ministricom Zlatar. Netko neupućen ne bi pomislio da ispod vanjštine tih punašnih dama leži plan za uništenje hrvatskog glumišta. Mani je instalirala Frljića u Rijeku, a Vrgočicu u Zagreb s ciljem totalnog uništenja svega hrvatskog u hrvatskoj kulturi. CIjena jučerašnjeg domjenka mora da je bila prava sitnica, a poznato je da su domjenci zabranjeni za institucije na državnom proračunu, ali Vrgočici tako i tako nije važan program i repertoar HNK, nego njezino filozofsko kazalište, festival svjetskog kazališta i njezini političari koji ju za uzvrat drže i uzdižu na pozicije. Zanima me Buljanov honorar za ovaj igrokaz, a i honorar Bareze, nesudjenog ravnatelja Opere. Cemu gosca pjevacica? Ima previse novaca???

SE
sestrićna
23:51 13.09.2014.

e sad može početi sezona veličanja srba iz hrvacke našim novcima..nedavno su režirali predstavu o obitelji zec sad je na redu nikola tesla u hnk a priprema se i film o nikoli plećašu..a svi su lučajno srbi iz hrvatske..a sve to treba financirati hr narod..jako perfidno kod toliko hr sportaša hr znanstvenika hr ubijene djece..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije