Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera cvilidrete u trešnji

Živimo da bismo voljeli i bili voljeni i da bismo učili

cvilidreta
Foto: DAMIL KALOGJERA
1/5
04.02.2016.
u 15:44

Zapravo, pokušalo se na nov i šašaviji način ispričati poznatu bajka o vilenjaku Cvilidreti

Premijera predstave "Cvilidreta" održat će se u petak 5. veljače u Kazalištu Trešnja. "Život živimo da bismo voljeli i bili voljeni. Život živimo da bismo učili. Do tih mudrosti dođu kraljević iz naše bajke "Cvilidreta" i odabranica njegovog srca, lijepa mlinareva kći Anabela. A nije lako spoznati te velike istine. Treba puno suza isplakati i puno mračnih šuma rasvijetliti. U životu takve lekcije često nisu nimalo ugodne, ali u našoj predstavi, ta su iskustva urnebesno zabavne zgode. Dobro, možda ne umišljenom dvorskom čarobnjaku ili zločestim vilenjacima, ali našoj dječjoj publici, sigurno.

Zapravo, pokušali smo na nov i šašaviji način ispričati poznatu bajka o vilenjaku Cvilidreti. Ups! Nismo vam smjeli otkriti njegovo ime – Cvilidreta! Nemojte ga reći Anabeli. Kad pogledate predstavu, vidjet ćete zašto. Uglavnom, taj se vilenjak upliće u ljudske živote i svojim čarolijama radi zavrzlame, postavlja prepreke i smišlja kobne pogodbe. Misli taj vilenjačić da ljudi vole zlato više nego išta na svijetu. Ali ne zna Cvilidreta da neke stvari nisu na prodaju, da postoji neprocjenjivo, pravo zlato.

To "zlato" nije svjetlucavi metal kojeg stavimo u trezor i mislimo da smo "bogati". Zlato koje zasvijetli na kraju naše predstave je ljubav u trezoru srca. A tamo gdje je ljubav, tamo su i hrabrost, i požrtvovnost, i dobrota i još mnoge vrline koje poduče čovjeka, pogotovo mladog, da stvari koristimo, a ljude volimo. Cvilidreta je mislio da ljude koristimo, a volimo stvari. Dok on shvati da je u krivu, dobro ćemo se nasmijati na njegov račun", napisala je redateljica Nina Kleflin.

Igraju Ana Vučak, Andrej Dojkić, Pavle Vrkljan, Luka Bulović i Matija Čigir, Filip Vidović, Tena Tadić, Matija Čigir, Dubravka Lelas i Matija Kačan.

Koredatelji i likovno oblikovanje: Nina Kleflin i Ivan Leo Lemo. Autor glazbe: Zvonimir Dusper - Dus. Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar. Suradnica za kostimografiju: Lucija Smolčec.

Grafičko oblikovanje: Dalibor Talajić i Sebastijan Čamagajevac. Majstorice šminke: Irena Königsknecht, Tatjana Bjeliš. Izrada rekvizite: Zoran Branković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije