Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Zijah Sokolović prvi dobitnik nagrade 'Pređov galeb'

Susret pod nazivom „Pređove pjesme – pjesme za Pređa“
Foto: PR FOTO
1/4
06.08.2016.
u 11:00

'Klapa Pređovih pajdaša' izvela je dvije pjesme koje je Pređo volio, a njegovi lerovci Doris Šarić Kukuljica i Davor Mojaš pročitali su po dvije Pređove pjesme

Susret pod nazivom „Pređove pjesme – pjesme za Pređa“, okupio je prijatelje i štovatelje Predraga Vušovića na Dubrovačkim ljetnim igrama, koji su se još jednom uz pjesmu i smijeh spomenuli ovog voljenog glumca, jučer, 5. kolovoza u atriju palače Sponza.

'Klapa Pređovih pajdaša' izvela je dvije pjesme koje je Pređo volio, a njegovi lerovci Doris Šarić Kukuljica i Davor Mojaš pročitali su po dvije Pređove pjesme.

Pjevao je i Ibrica Jusić, a Zijah Sokolović je, kao hommage Pređu, izveo ulomke iz Čehovljeva „Medvjeda“, iz cabareta „Međuigre 0-24“ i iz monodrame „Glumac... je glumac... je glumac“.

Zijah Sokolović je i prvi dobitnik novoustanovljene nagrade za smijeh „Pređov galeb“ inicijatorice i autorice skulpture Jagode Buić koju mu je sinoć uručio intendant Igara Mladen Tarbuk

U atriju Sponze i dalje se, sve do 10. kolovoza, može razgledati izložba „Pređu u spomen“ autorice Jagode Buić, otvorena povodom pete obljetnice smrti Predraga Vušovića. 

>> Glumac Predrag Vušović leži u komi nakon moždanog udara

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
21:21 08.08.2016.

svaka čast pređi ali zanima me kad ćemo imati nagrade koje će nositi imena hrvatskih glumaca redatelja scenarista itd..ili je to samo rezervirano za "regijon" glumce koji troše naše novce ...

B7
b7
07:36 08.08.2016.

Snažan događaj! DLJI potpuno su izmijenile svoje lice i svrhu! Fešta domaćih lica, od izložbe fotografije pa dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije