Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18. Platforma HR

Zagreb je ponovno prijestolnica plesa

platforma.hr
14.04.2017.
u 13:53

Bogati ovogodišnji program najavila je Tamara Curić, umjetnička direktorica festivala

Na press konferenciji u Velvet caféu uz kratki plesni pop up performance predstavljena je 18. Platforma HR, najveći plesni festival u ovom dijelu Europe.

Bogati ovogodišnji program najavila je Tamara Curić, umjetnička direktorica festivala, te je predstavila ovogodišnje izvođače i sudionike programa poput Florence Augendre, poznate francuske koreografkinje i performerice koja dugi niz godina živi i djeluje u Bruxsellesu i koja je predstavila WILD CARD program u sklopu LLB EU projekta, Vesne Grandeš, organizatorice programa STREET FORMA koji nam ove godine dovodi najjače predstavnike hip hop američke scene, Zrinke Šimičić, jedne od koreografkinja i izvođačica programa TASK i mnogih drugih.

Plesni Centar Tala u razdoblju od 20.4.-14.5.2017. organizira 18. po redu Platformu HR, međunarodni  festival koji promovira i prezentira hrvatske, balkanske i europske mlade i afirmirane plesne autore. Platforma HR je od 2000. godine postala jednim od najrespektabilnijih projekata naše kulture. Kroz niz različitih sadržaja plesni i izvedbeni umjetnici će kroz različite formate razmijeniti svoja razmišljanja, ideje i individualne pristupe plesu, a istovremeno prezentirati svoj stvaralački rad.

Predstavljen je i TASK15 – kolektivni petnaestogodišnji projekt koji svake godine prikazuje razvoj svog rada, kroz TASK Wild card gostovanje jednog međunarodnog umjetnika, TASK rezidenciju, izložbu TASK LAB studenata Odjela za animirani film i nove medije, TASK – DOM real time lab – prezentaciju rada nastalog desetodnevnim zajedničkim stvaranjem plesača, koreografa, glazbenika, video-umjetnika i kostimografa po koracima TASKa.

Uz to, ove će se godine u sklopu Platforme HR ugostiti grupa studenata MA Solo/dance/authorship iz Berlina koji će uz izvedbu svojih autorskih TASKova, zajedno s lokalnim umjetnicima i studentima plesnog odsjeka ADU sudjelovati u radionici Dijagnostike.

U sklopu programa 29. 4.2017. u 12 sati na Zrinjevcu će se obilježiti Svjetski dan plesa uz umjetnički program i pretprogram gdje će građani i svi ljubitelji plesa moći uživati u plesnim točkama mnogobrojnih plesnih grupa. kao i u mnogobrojnim gradovima i manjim mjestima Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije