Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar.hr

Više od 80.000 glasova za Nagradu publike, evo tko je pobijedio

Teatar.hr
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/12
22.11.2014.
u 16:05

Najboljom izvođačicom godine proglašena je prvakinja Baleta HNK u Zagrebu, Edina Pličanić, a izvođačem Gavellin Ozren Grabarić

Čak 80.761 glas, dvostruko više nego prošle godine, pristigao je za treću dodjelu Teatar.hr Nagrada publike, koja je održana jučer navečer u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Najboljom izvođačicom godine proglašena je prvakinja Baleta HNK u Zagrebu, Edina Pličanić, a izvođačem Gavellin Ozren Grabarić. Nagradu za najbolji novi dramski tekst osvojile su Žene u crvenom Davora Špišića, skandalom godine proglašeno je izdvajanje od tek 0.49% državnog proračuna za kulturu, a najprecjenjenijom produkcijom godine Aida Splitskog ljeta.

U regionalnoj kategoriji, onoj za festival godine, slavio je BITEF što su prisutni popratili velikim aplauzom, dok je Ana Karić proglašena osobom godine.

Kazalište Hotel Bulić Senke Bulić i njezinih suradnika proglašeno je najboljim neovisnim teatrom, predstava Dream of life najboljom predstavom, a umalo je nagrađen i redatelj Ivica Buljan, no nagradu je s minimalnom prednošću osvojio Saša Božić.

Na dodjeli su nastupili Remi iz Elementala i Ante Perković, koji su samo za tu priliku napisan glazbeni broj, zatim Ivana Sajko i AZOT, Anita Valo iz Meritasa,  operni pjevač Matija Meić i Hana Hegedušić.

>> Nagrada publike dokazuje da publika želi čega u zemlji nema

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
21:36 23.11.2014.

jesu hrvati bili nazočni ?

AU
autoritet
01:05 25.11.2014.

BITEF je dobio pljesak? E pa brate stavite to u naslov! Kaj nas zamarate s nevažnim stvarima. Provincija koja plješće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije