Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć kazališta 2015.

Više od 37 tisuća ljudi poručilo "Bitni ste!"

U Šibeniku se slavilo uz gužvu i tortu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
23.11.2015.
u 11:57

Noć kazališta koja je dosada svake godine rušila rekorde po broju posjetitelja, zbog prvog, ali oštrog naleta zime, bila je nešto slabija od lanjske kada je u toj manifestaciji sudjelovalo čak 42 tisuće ljudi

Bitni ili nebitni? Pitanje je to, u Hamletovskoj maniri, koje je svojoj publici postavila ovogodišnja Noć kazališta, koja se održala 21. studenoga u cijeloj Hrvatskoj. Više od 37 tisuća posjetitelja na njega je odgovorlo”Bitni!”. Na žalost, prvi nalet zime koji se obrušio na cijelu Hrvatsku, ovog je puta mnoge ostavio u toplini domova, pa je tako Noć kazališta koja je dosada svake godine rušila rekorde po broju posjetitelja bila nešto slabija od lanjske Noći kazališta kada je u toj manifestaciji sudjelovalo čak 42 tisuće ljudi.

No, u Noći kazališta 2015. godine sudjelovao je čak 85 institucija, a održana je na 78 lokacija, u 42 mjesta Hrvatskoj. Publika je pogledala 125 predstava ( među kojima su bile i tri premijere) sudjelovala u osamdesetak popratnih programa, a sedmu po redu Noć kazališta otvorio je ministar kulture Berislav Šipuš u Dječjem kazalištu Dubrava u sklopu kojeg je rođena ova manifestacija koja je odavno postala hrvatski kulturni izvozni proizvod, te je prerasla u Europsku noć kazališta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije