Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

'Nećeš, razbojniče' asocijacija je da ovo nije priča o nogometu

11.12.2013., Osijek - Konferencija za medije u povodu premijere predstave u sklopu
Foto: Davor Javorović/Pixsell
03.09.2015.
u 16:27

Priča o životnom neuspjehu, izgubljenim ljubavima, nedostatku želje i nemoći da se život uzme u svoje ruke

Duhovito, ali na insajderski način, kroz temu nogometa, predstava govori o raznim podmetanjima, prijevarama i nepravilnostima koje su često, na žalost, sastavni dio profesionalnog sporta – kaže redatelj Dražen Ferenčina koji je humorističan komad mađarskog pisca Egressyja Zoltána „Sóska sültkrumpli" uobličio u kazališnu predstavu pod lokaliziranim, mamićevskim nazivom „Nećeš, razbojniče". Premijera će se održati sutra u Kazalištu Virovitica koje je napravilo predstavu u koprodukciji s Gradskim kazalištem Vinkovci, a glume Goran Koši, Mladen Kovačić i Vladimir Andrić.

– Priča je to o tri nogometna suca za vrijeme nogometne utakmice, vrlo važne za jednog od njih. Mislim da je asocijacija jasna i da ne treba dodatno objašnjavati zbog čega smo se odlučili tako prevesti naslov originala koji bi u doslovnom prijevodu glasio „Kiseljak, krumpir". No, ispod priče o nogometu krije se nešto puno dublje. Kriju se životni neuspjesi, izgubljene ljubavi, nedostatak želje za životom, nemoć da se život uzme u svoje ruke. Ambiciozni, snalažljivi pobjednik tranzicije (Andrić), siromašan zlobni gubitnik (Koši) i mamurni pjesnik (Kovačić) u pauzama suđenja kroz puno obrata otkrivaju intimne detalje iz svojih života u kojima ćemo se svi vrlo lako prepoznati – objašnjava Ferenčina. 

>> Mamić: nesretni umjetnik koji je promašio profesiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije