Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plesni centar Osmijeh donosi nešto više od samog plesa:

Velika plesna produkcija Povratak prirodi od 3. do 5. lipnja u Kazalištu Trešnja

Velika plesna produkcija Povratak prirodi
Foto: PR FOTO
1/4
31.05.2016.
u 15:03

Inovativna plesna produkcija Povratak prirodi Plesnog centra Osmijeh i njihovog ansambla BA će u više od dvadeset raznovrsnih edukativnih koreografija obrađivati razne teme o udaljavanju od prirode koja je u nama i oko nas te sve što nas vraća prirodi.

Plesni centar Osmijeh osnovan je 1998. godine, a njegov cilj usmjeren je na razvoj kreativnosti, plesnog stvaralaštva te edukaciju djece, mladih i odraslih. Osnivačica i umjetnička voditeljica je profesorica psihologije, koreograf i plesni pedagog, Ivana Mavrin.

Kako bi educirali djecu i mlade u raznim suvremenim plesnim tehnikama i stilovima na jedinstven način, u plesnom centru mogu se učiti: Jazz dance, Hip hop, Breakdance, Ritmika i balet, Kreativni ples, Theatre jazz, MTV dance, Jazz funk, Contemporary jazz i Plesna tehnika. Polaznici imaju priliku i sudjelovati na raznim Vikend radionicama domaćih i stranih poznatih plesača, pedagoga, koreografa i glumaca.

Vrlo je važno napomenuti kako programi centra skreću pažnju ne samo na koreografije i plesne tehnike već i na kreativni pedagoško-psihološki program koji pomaže polaznicima da stvore pozitivnu sliku o sebi, razviju sociološke vještine te da se na svoj jedinstven način uklope u današnje društvo.

Plesni centar za odrasle organizira atraktivne programe vježbanja i plesa te edukativne programe I seminare usavršavanja za stručnjake koji rade ili žele raditi s djecom i mladima kao što su Kreativni pokret i Kreativni pokret u nastavi koje su pohađali nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi i drugi stručnjaci iz preko pedeset ustanova iz cijele Hrvatske.

Plesni centar Osmijeh svake godine organizira po pet plesnih produkcija u zagrebačkim kazalištima te nastupaju na raznim plesnim festivalima: Treps, Dani Silvije Hercigonje, Cest is the best, Požeški plesokaz, Budućnost u nama i slično. Također, veoma su aktivni u humanitarnim produkcijama: RTL pomaže djeci, Budi mi prijatelj, Pomozimo Nikoli i tako dalje. Plesni centar Osmijeh sudjeluje i na brojnim natjecanjima te je ove godine u Rijeci na dva plesna natjecanja osvojio ukupno osam prvih i dva druga mjesta u plesnim disciplinama: Jazz dance, Jazz lirical, Break dance i MTV dance. U Mađarskoj su na Međunarodnom plesnom natjecanju osvojili čak dva prva te dva druga mjesta te su u Italiji na 34. World Dance Trophy predstavljali Hrvatsku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije