Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
39. dani satire

Velika nagrada Večernjeg lista Bobi Jelčiću i Teatru &TD

20.06.2015., Zagreb - Kazaliste Kerempuh, dodjela Nagrada na Danima satire. Drazen Klaric. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
23.06.2015.
u 14:49

Jelčićeva predstava "Ko rukom odneseno" imala je i najbolje glumce

Apsolutni pobjednik 39. Dana satire Fadil Hadžić je predstava "Ko rukom odneseno" zagrebačkog Teatra &TD.

Uz čestitke Duška Ljuštine, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić uručio je autoru tog projekta Bobi Jelčiću Veliku nagradu Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini, a nagrađeni su i njeni glumci.

Aktualni Orwell iz Rijeke

Glavna nagrada za mušku ulogu "Mladen Crnobrnja Gumbek" pripala je Marku Makovičiću, glavna nagrada za žensku ulogu Ivani Krizmanić, dok je Jerko Marčić, treći dio tog sjajnog glumačkog trija, dobio jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Andrašu Urbanu, za režiju Orwellove "Životinjske farme" Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. To je predstava u kojoj je redatelj, uz pomoć jedinstvenog glumačkog ansambla, okrutnosti komunizma bez imalo teškoća "preveo" u ovo naše konzumerističko doba, čime je otvorio posve nova značenja starog i svima dobro znanog teksta te pokazao kako se inovativnim korištenjem klasičnog teksta stvara nov i uzbudljiv teatar.

O tim i svim ostalim nagradama odlučio je žiri u sastavu: Jelena Miholjević (glumica Dramskog kazališta Gavella, predsjednica žirija), Hrvoje Ivanković (dramaturg i kazališni kritičar) i Bojana Radović (kazališna kritičarka Večernjeg lista) nakon odgledanih jedanaest predstava ovogodišnjeg festivala.

Posebna priznanja

U posebna priznanja za ostvarenja koje je zapazio žiri je izdvojio: koreografiju i scenski pokret koji je Staša Zurovac kreirao za predstavu "Razbijeni vrč", u režiji Igora Vuka Torbice u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda; potom autorski i glumački doprinos Hrvoja Kečkeša, Vilima Matule, Borka Perića i Rakana Rushaidata, ansambla predstave "Jazavac u Kerempuhu" u režiji Olivera Frljića, Satiričkog kazališta Kerempuh, te glumice ZKM-a: Katarinu Bistrović Darvaš, Natašu Dorčić, Jadranku Đokić, Doris Šarić Kukuljicu, Kseniju Marinković, Uršu Raukar, Luciju Šerbedžiju i Ninu Violić za glumački i autorski doprinos predstavi "Kako smo preživjele" u režiji Dine Mustafića i u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Pet ravnopravnih glumačkih nagrada pripalo je još i Gojmiru Lešnjaku Gojcu i Heleni Peršuh za uloge u Molièreovu "Tartuffeu" u režiji Vide Taufera, Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica, Svetozaru Cvetkoviću za ulogu Waltera u "Razbijenom vrču" i Tanji Smoje za ulogu u "Životinjskoj farmi".

Nagrada "Sabrija Biser" mladom glumcu za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike žiri je dodijelio Valentinu Kostadinovskom za ulogu u "Lizistrati", u režiji Nataše Popovske Teatra Komedija iz Skoplja, a Nagradu "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike Nebojši Glogovcu za ulogu Adama u predstavi "Razbijeni vrč".

>> Dani satire: 'Ko rukom odneseno' apsolutni pobjednik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije