Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona 2015./2016.

U susret novoj sezoni u Maloj sceni

Mala scena
Foto: PR FOTO
1/3
17.06.2015.
u 11:09

Kazališna sezona bliži se kraju. Bila je to naša obljetnička, 25. sezona koju smo obilježili značajnim predstavama i podigli repertoar za sve uzraste na višu razinu. Zahvaljujemo svima koji nas podržavaju u našim nastojanjima i nadamo se da će to činiti i dalje! U Maloj sceni intenzivno se pripremamo za novu sezonu 2015./2016. Donijet ćemo vam iznimna kazališna uzbuđenja za mlade svih generacija ali i odrasle.

Započet ćemo je u Maloj sceni premijerom predstave za mlade Tko je ubio Pašteticu? Silvije Šesto Stipaničić 10. rujna. Pokusi su u punom jeku i trajat će do kraja lipnja. Redateljica Ana Prolić i glumci Paola Slavica, Martina Čvek,Zrinka Kušević i Luka Bulović vrijedno rade kako bi vam već na početku iduće sezone priredili novo posebno kazališno iskustvo.

Već 15. listopada u 19,30 izvest ćemo dramu Petera Shaffera - Letice i Ljublist s Vitomirom Lončar i Jasnom Bilušiću glavnim ulogama. Ova proslavljena drama koju smo 1992. izveli u prijevodu i režiji Vlade Habuneka, s Nevom Rošić i Nadom Subotić, doživjet će svoj "remake" u režiji Ivice Šimića. Ulogom Letice Vitomira Lončar proslavit će 40. obljetnicu umjetničkoga rada. Nakon više nego pozitivnog iskustva s predstavom Prava stvar koju smo igrali prošle sezone i Letice i Ljublist igrat će samo od 15. listopada do 29. studenoga 2015. Raspored predstava već je na internetskim stranicama Male scene. Požurite i na vrijeme rezervirajte svoje mjesto.

Opera za mlade i odrasle, Amelija ide na ples Gian Carla Menottia (suradnja Male scene, MUZAe i Scene Gorica) imat će svoju premijeru 15. prosinca u 19.30.

Za našu najmlađu publiku, onu od 3 godine i više pripremamo autorsku predstavu Staše Zurovca i Maje Hrgović Puž. Ovom poetskom pričom o djeci koja "malo sporije napreduju" započet ćemo proljetni dio sezone. Premijeru planiramo za siječanj 2016.

Za mladu publiku pripremamo još jedno slavno djelo hrvatske literature za mlade: Sportski život letećeg MartinaDubravka Jelačića Bužimskog u dramatizaciji Lane Šarić. Premijera 25. veljače 2016. u 19 sati.

Raspored predstava do kraja 2015. već je na webu i ulaznice možete rezervirati već sada!

Ljeto Male scene
Završetkom školske godine završava i kazališna sezona, a započinje sezona festivala. I Mala scena polako "seli" na ljetne međunarodne festivale. Ovo će nam ljeto biti uistinu radno. S radošću najavljujemo naše ljetne nastupe:

Na 55. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku Malu će scenu predstaviti Mala vještica Nine Horvat, koju smo prema knjizi Otfrieda Preusslera napravili u suradnji s Triko Cirkus Teatrom. Predstava će se održati 1. srpnja na Ljetnoj pozornici u 21 sat.

Momci na brod Ivana pl. Zajca, opereta koju smo u suradnji s Muzičkom akademijom iz Zagreba premijerno izveli za 100. obljetnicu našega velikog skladatelja, posjetit će ljetne festivale na Kvarneru: "Krčko ljeto" u Krku 12. srpnja u 21,30 te u Cresu 13. srpnja u 21,30 i u Opatiji u sklopu Festivala Opatija 14. srpnja isto tako u 21,30.

Naša proslavljena Iglica, koju smo kao i Malu vješticu napravili u suradnji s Triko Crikus Teatrom posjetit će Viško ljeto 10. kolovoza u 19 sati.

Ako se nalazite negdje u blizini ne propustite pogledati naše predstave koje će vam svakako uljepšati ljetne večeri.

Međunarodni festival Bitolino
Mala scena već godinama redovito sudjeluje na makedonskom međunarodnom festivalu Bitolino. Prošle je godine naše Smiješno čudovište osvojilo Grand Prix, a ove godine Mala scena otvara festival s predstavom Ne, ti ne!Kristine Gavran, Nore Krstulović i Vedrana Peternela 5. kolovoza u 18,30. Ova naša tako posebna i jedinstvena predstava koja na umjetnički način govori o problemima djece koja boluju od epilepsije izlazi iz okvira Hrvatske. Nesumnjivo će naša predstava bitno utjecati na razmišljanje o društveno odgovornom kazalištu i u našem bližem susjedstvu, što nas čini iznimno ponosnima.

Audicija za novu operu
U subotu 20. lipnja u 13 sati održat će se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu audicija za novi projekt! Opera Gian Carla Menottija Amelija ide na ples radit će se u produkcijskoj suradnji Muzičke akademije u Zagrebu, Male scene i Scene Gorica. Premijera će se održati 15. prosinca ove godine u Maloj sceni uz klavirsku pratnju, a u ožujku 2016. dolazi nam i orkestar! Redateljica je Frana Marija Vranković.

Note za audiciju mogu se podići u knjižnici MUZA!

Davoru Keliću Rektorova nagrada za "Momci na brod"!
Mladi dirigent Davor Kelić dobio je Rektorovu nagradu za dirigiranje operete "Momci na brod" koja je nastala u produkcijskoj suradnji Male scene i Muzičke akademije u Zagrebu, a koju smo producirali povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca! Premijera je održana 15. prosinca 2014. godine, a režirala je Snježana Banović. Mentor Davoru Keliću na ovom projektu bio je akademik Zoran Juranić. Ako niste uspjeli vidjeti predstavu, dođite na Krk, Cres ili Opatiju u srpnju ili 22. studenoga u Akzent teatar u Beču!

Nagrada Story Hall of Fame za predstavu "Prava stvar"
Naša Prava stvar, kojom smo obilježili 25. godišnjicu otvaranja Male scene, dobila je nagradu "Story Hall of Fame" za najbolju kazališnu predstavu. Čestitke cijeloj sjajnoj ekipi koja je ovaj briljantni Stoppardov tekst igrala svake večeri od 6. studenoga do 5 prosinca 2014. godine!

Ivici Šimiću nagrada u Rumunjskoj
Predstava Cui i-e frică de Bau-Bau? koju je Ivica Šimić, umjetnički direktor Male scene prošle godine radio u Teatrul de Animatie Tandarica u Rumunjskoj, osvojila je na međunarodnom festivalu u Galatiju Grand Prix, Olga Bela nagrađena je za najbolju glumicu, a Ivica Šimić proglašen je najboljim redateljem!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije