Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNSKA OSTVARENJA

U povodu Dana HNK Split nagrađeni najbolji umjetnici

HNK Split
Foto: HNK split
05.05.2016.
u 22:53

Glumac Goran Marković: Nije loše za ego, trudim se da mi uživanje ne uzme skromnost

U povodu Dana HNK Split za najbolja umjetnička ostvarenja u dvije kazališne sezone dodijeljene su nagrade koje nose imena velikih umjetnika splitskog teatra.

Nagradu Ivo Tijardović dobio je maestro Ivo Lipanović, koji je premijerno postavio Carmen, Samsona i Dalilu te Verdijeva Ernanija.

– Ponajprije zahvaljujem intendantu što mi daje slobodu u djelovanju te Orkestru i Zboru HNK Split koji mogu odgovoriti velikim umjetničkim izazovima – rekao je Lipanović.

– Ovo je divno iznenađenje – riječi su operne prvakinje Terezije Kusanović kojoj je pripala nagrada “Ante Marušić”. Istaknula je da je ta nagrada koja nosi ime njezina Omišanina Ante Marušića, znamenitog baritona, rezultat rada, muke, odricanja i usavršavanja, ali i priznanje da to što radi, dobro radi.

Foto: HNK Split

Gradonačelnik Ivo Baldasar, Ivo Lipanović, Terezija Kusanović, Goran Marković, Eva Karpilovska, Dinko Bogdanić i intendant Goran Golovko

Ukrajinka, mlada baletna umjetnica Eva Karpilovska dobila je nagradu koja nosi ime znamenite splitske balerine “Ana Roje”, za brojne baletne role, a poglavito ulogu Jele u baletu “Đavo u selu”, Eve u suvremenom baletu “Cirkus primitif balet” i Lise u “Vragolastoj djevojci”.

– Presretna sam što ljudi cijene ovo što radim. Nagradu nisam očekivala, jako sam iznenađena – izjavila je Eva Karpilovska. Nagrada “Marko Fotez” pripala je mladom glumcu Goranu Markoviću, kojem je to prvo priznanje matične kuće.

– Ovo mi je peta nagrada, prva koju mi je dodijelio HNK Split. Nije loše za ego, uživam, trudim se da mi uživanje ne uzme skromnost – izjavio je Goran Marković.

Nagradu “Rudolf Bunk” za najbolje umjetničko ostvarenje u cjelokupnom vizualnom identitetu stručno povjerenstvo dodijelilo je baletu “5 do 12” Igora Kirova.

– Sretan sam što je jedna baletna predstava dobila nagradu u cjelini, za koreografiju, scenografiju, svjetlo i kostimografiju, a tome je najviše pridonijelo naših 12 plesača – naglasio je Dinko Bogdanić, v.d. ravnatelja Baleta.

Komentara 1

B7
b7
06:35 07.05.2016.

zabrinuto lice i sjedine na glavi intendanta kao da govore da nije sve u slavljeničkom tonu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije