Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

U 89. godini preminula riječka glumica Zdenka Tajer

Zdenka Tajer
11.09.2014.
u 08:19

Zdenka Trajer nastavila je glumiti na riječkoj sceni i nakon formalnog umirovljenja, a posljednju ulogu ostvarila je u antologijskom Vježbanju života 1990. godine.

Istaknuta riječka glumica, dugogodišnja članica Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca Zdenka Trajer preminula je u srijedu u Rijeci, u u 89. godini života. Rođena u Tuzli, završila je tadašnju  Zemaljsku glumačku školu 1946. u Zagrebu, da bi već u sezoni 1947/48. dobila angažman u riječkom kazalištu.

Godinu poslije vraća se u Zagreb, u HNK, put je dalje vodi u splitsko kazalište da bi se 1952. godine vratila u riječko kazalište gdje ostaje do umirovljenja 1982. godine. Zdenka Trajer u riječkom je teatru ostvarila niz zapaženih uloga, od Ofelije i Desdemone u Shakespeareovim tragedijama preko Rože u Koloravoj tragikomediji za koju je dobila Nagradu Grada Rijeke  do zapamćene kreacije sestre Angelike u Krležinoj drami da bi kasnije oživotvorila  zrelijie ženske karaktere i potvrdila se i kao komičarka čime je pokazala svestranost glumačkog talenta.

Zdenka Trajer nastavila je glumiti na riječkoj sceni i nakon formalnog umirovljenja, a posljednju ulogu ostvarila je u antologijskom Vježbanju života 1990. godine.

>> Preminuo Zvonimir Torjanac, dobri duh hrvatskog teatra, filma i tv serija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije