Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jurišićeva 6

Tvornica lutaka uz premijeru Staše Zurovca

tvornica lutaka
04.03.2015.
u 22:37

Zagrebačka Tvornica lutaka 2015. godine slavi 10. rođendan u subotu 7. ožujka predstavom 2Sami u kući" Staše Zurovca u kazalištu Tvornica lutaka.  0d 2005. godine ovo kazalište promijenilo je tri  lokacije i sretno se smirilo tek u Griču, u samom centru grada. Odigrali smo preko 1000 predstava, pozvali na suradnju 10 redatelja, 50 glumaca spremno je radilo na 18 premijera. Održali smo znatan broj dramskih radionica po cijeloj Hrvatskoj kroz koje je prodefiliralo više od 500 djece. Van grada Zagreba, pokrenuli smo i manifestaciju Zlarinsko ljeto na otoku Zlarinu 2004. godine. Također smo gostovali u zemlji i van nje te osvojili poneku nagradu. Kazalište Tvornica lutaka mi je kao banda kojoj pripadam, kao epizoda Alan Forda, kao Smogovci, kao mirna luka kojoj se vraćam s nemirnih kazališnih mora, naglasio je ravnatelj Tvornice lutaka, Mario Kovač.
 

Kroz cijelu 2015., raznim ćemo događanjima obilježavati jubilej, no središnji program, popularno zvaniCener zakazan je za 07. 03.u 19.30 sati kada će se održati premijera dječjeg mjuzikla Sami u kući,autora i redatelja Staše Zurovca te skladatelja Marjana Nećaka. U popratnom programu sudjelovat će zbor Izvor, prikazat ćemo kratkometražni filmski uradak Mali cener bivših polaznika dramskog studija Tvornice lutaka, a završno će glumica Nina Violić zasukati rukave i rasplesati vas Italo discom.

Tvornica lutaka je kazalište koje voli bake i djedove, uključuje roditelje, ali čije programe kreiraju djeca. Taj svojevrsni glasnogovornik djece, uvijek je u pokretu i cilj nam je dovesti kazalište među djecu, ma gdje god ona bila. Ne razlikujemo sjaj baroknih zdanja kazališnih kuća od trgova i baraka, svugdje smo gdje su oni, koji su naš izvor i naš glas, zaključila je osnivačica kazališta, Petra Radin.

>> 15. međunarodni Naj,naj,naj festival!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije