Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘Rebro’ na Splitskom ljetu

Tekst u kojem je sve eksperiment

Rebro Elvisa Bošnjaka na 60. Splitskom ljetu
Foto: Splitsko ljeto
1/4
22.07.2014.
u 16:30

Na sceni bez dvojbe “najmoćniji” bio je Evis Bošnjak

        Prva dramska premijera 60. Splitskog ljeta, “Rebro“, autorski projekt Saše Božića i Ksenije Zec improviziran na tekst Elvisa Bošnjaka izveden je na otvorenom prostoru Vile Dalmacija. Uloge su tumačili Ana Karić, Elvis Bošnjak i Anastasija Jankovska, međutim po ocjeni publike, nedostajalo je “ono nešto”. Kao da je razrađen samo jedan segment, nema priče, kao da je sve eksperiment.

Možda i jest jer sam Bošnjak u uvodnom tekstu komada potencijalnim redateljima objašnjava da se “radi o tekstu u kojem glumci glume glumce koji glume glumce koji glume Astrova, Sonju, Ujaka Vanju i Jelenu Andrejevnu”. Na sceni bez dvojbe “najmoćniji” bio je Evis Bošnjak. Najduže će se sigurno pamtiti glazba Damira Šimunovića i minimalistička scenografija Ozrena Bakotića. Premda je pojava Ane Karić “dobitak”, u “Rebru” se, u očekivanoj dimenziji nije osjetila njezina karizma, dok je mlada Anastasija Jankovska odlično odigrala Sonju.      

>> Neujednačeni Timon Atenjanin na Ljetnim igrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije