Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Postolar i vrag" u Trešnji

Svevremenska priča o borbi dobra i zla

Postolar i vrag u Trešnji
22.03.2015.
u 13:59

U kazalištu Trešnja premijerno je izvedena predstava "Postolar i vrag" u režiji Saše Broz

Prodati dušu vragu danas nije ništa drugačije nego u 19. stoljeću kada je August Šenoa napisao povjesticu Postolar i vrag. Istoimena predstava je u petak u Trešnji premijerno izvedena. Redateljica Saša Broz svevremensku priču postavlja u 21. stoljeće. Pošteni postolar Hinko (Krunoslav Klabučar) i obitelj jedva preživljavaju pa on prodaje dušu vragu (Dean Krivačić) u zamjenu za ekononomski boljitak. Ide vrijeme dođe rok, eto vraga skok na skok. Nakon sedam godina vrag dolazi po dobrohotnog Hinka koji je u međuvremenu pomogao Putniku (Rajko Stojić) pa mu je ispunio tri želje koje će se pokazati presudnim u borbi s vražjim ugovorom.

Hinkova snalažljivost međutim, nije dovoljno naglašena predstavom, jednako kao i Putnikova uloga koja pomaže u pobjedi dobra nad zlom. Predstava je vrlo dinamična, kostimi Sandre Dekanić te šminka Irene Königsknecht i Tatjane Bjeliš odlično su istaknule osobine likova – vraga, pomagačica te Hinkove nezasitne supruge Rute i razmažene djece. Dinamici predstave pridonijele su iI skladbe Borne Šercara. Sjajna je i koreografija Žaka Valente zbog kojih vrag i pomagačice nisu strašni nego luckasti i zabavni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije