Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praizvedba

Studenti će u 'Princu Eugenu' ujediniti glumu, glazbu i lutke

10.06.2015., Osijek - Konferencija za novinare na Umjetnickoj akademiji povodom praizvedbe predstave Princ Eugen. Helena Sablic Tomic.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
12.06.2015.
u 12:46

Ideja je da se pozabavimo životom Eugena Savojskog u okviru našeg ulaska u EU, kaže Kučinović

Združili su glumu, lutkarstvo, pokret i glazbu, a na scenu će "postaviti" 70-ak studenata. Praizvedbom predstave "Princ Eugen", zakazanom za danas, studenti Umjetničke akademije u Osijeku pokazat će, rečeno je, sve što rade i znaju. Obilježavaju tako i deseti rođendan Akademije.

– Ideja je da se pozabavimo životom Eugena Savojskog u okviru našeg ulaska u EU, ali i povijesnog trenutka jer je njegov dolazak unio i prvi dah europske kulture – kaže redatelj Jasmin Novljaković. "Svjesno nismo radili biografsku predstavu", dodaje, izvest će je studenti prve tri godine, dakle koji još ostaju na fakultetu pa će se tako i zbližiti za buduće projekte.

– Za njih je to nešto novo, to je ambijentalni teatar, uz elemente uličnog teatra, glume, pokreta, lutkarstva, kazališta sjena. Koristit ćemo i videoprojekcije. Ja sam tako više koordinator, nego klasični redatelj – kaže Novljaković. Angažirano je i 30 studenata Odsjeka za glazbenu umjetnost pa su uz zbor osnovali i poseban instrumentalni sastav. – Europa i ova akademija idu k sukusu svih umjetnosti koje postoje ili bi trebale postojati pa će se dogoditi da je nešto teatar, a prestat ćemo ga dijeliti na lutkarstvo, glumu, pokret – zaključila je viša asistentica Tamara Kučinović

>> Matematičar i vojni genij, princ koji je razbio Turke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije