Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scena Travno

Stephen Mottram otvorio PIF-a u velikom stilu

U trenu Stephen Mottram
Foto: PIF
16.09.2014.
u 16:53

Večeras od 21 sat u Kerempuhu nastupa njujorška trupa WAKKA WAKKA s predstavom "Saga"

        Britanski lutkar Stephen Mottrama sinoć je otvorio 47. međunarodni festival lutaka PIF slavnom predstavom “U trenu”. Riječ je o nizu od šest bajkovitih priča u kojima se događaju neobične stvari. Uz pomoć marioneta i suvremene glazbe u rasponu od konkretne glazbe do one s folklornim elementima, Mottram se poigravao percepcijom jednostavnih stvari poput gravitacije i ravnoteže. Publiku je oduševio animacijom i lakoćom kojom je publiku poveo u alternativni svijet u kojem su pravila sasvim drukčija. 

Predstava "U trenu" igra i večeras u 19 sati na Sceni Travno. Od 21 sat  u Kerempuhu nastupa njujorška trupa WAKKA WAKKA s predstavom "Saga". Nakon kraha islandskog gospodarstva život Gunnara Oddmunsona pretvori se u rasulo. Nakon što ga je obitelj napustila, a banka mu zaplijenila kuću i auto, budi se u Gunnaru drevna nordijska želja za krvnom osvetom.

 

U popratnom, ujedno besplatnom, programu, patuljčica Zarsisa, stara prosjakinja koja je na ulica dospjela iz svijeta bajki, šetat će Cvjetnim trgom u 17 i u 19 sati, dok će britki, veseli i nadasve slavni Petruška uveseljavati publiku na platou Mamutice u 18 sati. Atmosferu za Petrušku u 17.30 sati zagrijat će mali lutkari iz Lutkarskog studija Učilišta ZKM-a.

Inače, na svečanosti otvorenja 47. međunarodnog festivala kazališta lutaka govorili su ravnatelj organizatora festivala KUC Travno Josip Forjan, izaslanica Ministarstva kulture, Iva Hraste Sočo te urednica programa urednica programa Livija Kroflin na koju se nadovezao i  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

>> Lutkarska krema i ove godine osvaja Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije