Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REŽIRAO GORAN GRGIĆ

Zagreb napokon ima priliku vidjeti '(Slučajnog) Perverznjaka'

Slučajni Perverznjak
Foto: VL
1/3
31.08.2016.
u 10:39

'Čudan me splet okolnosti doveo u vezu s ovom predstavom. Goran Grgić i ja surađivali smo na jednom drugom projektu kada mi je spomenuo ovu priču.'

U četvrtak 1. rujna u 21 sat u zagrebačkom Kulturnom centru Dubrava održat će se monodrama Andrewa Goffmana "(Slučajni) Perverznjak" u režiji Gorana Grgića iz Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

- Igrom slučaja došao sam do tog komada. Učinio mi se zanimljiv, duhovit, nešto što se kod nas ne igra. Stupio sam u kontakt s autorom koji se izuzetno razveselio kada je čuo da ćemo postaviti njegov komad. U prvi sam mah razmišljao da sam odigram tu monodramu, ali onda sam shvatio da to treba biti netko mlađi. U Vladimiru Andriću prepoznao sam idealan karakter za tog "(Slučajnog) Perverznjaka", jer je izvrstan mladi glumac i u pravim godinama. Prvi sam put u ulozi redatelja i vjerujem da sam s Vladimirom Andrićem napravio sve što sam zamislio. Nije slučajno da je prevoditelj Borivoj Radaković. Upoznao sam ga na Jutrima poezije prije 20-ak godina i od tada dobro surađujemo. On je svoj posao odlično odradio pa smo dobili dobar kazališni komad. Na Vladimiru je Andriću sada da se predstava razvija, u što ne sumnjam, i siguran sam da će predstava imati dug život - istaknuo je Goran Grgić, a nadovezao se Vladimir Andrić:

- Ova je uloga u mojoj skromnoj karijeri zasigurno najveći izazov. Čudan me splet okolnosti doveo u vezu s ovom predstavom. Goran Grgić i ja surađivali smo na jednom drugom projektu kada mi je spomenuo ovu priču. Odmah sam prihvatio. Projekt je dobar i za vinkovačko kazalište, jer je to tema kojom se do sada nije bavilo, pa je i to dobar pomak. Predstava nije vulgarna, tekst je vješto napisan. Plešemo po rubu, ali nismo prešli granicu - istaknuo je Andrić.

To je  životna priča o seksualnom sazrijevanju, a Andrew Goffman ju je napisao 2005. godine, kada je  svjetsku praizvedbu imala u New Yorku. Od tad do danas postala je hit off-Broadwaya što je dovelo do toga da se trenutno izvodi u 14 zemalja, na četiri kontinenta, a sad dolazi i u Hrvatsku. Trenutno se ovaj komad izvodi u 14 zemalja na četiri kontinenta.  

Riječ je o  iznimno zabavnom  teksu koji ipak govori o ozbiljnim stvarima u životu svakog od nas i to kroz naizgled bezazlenu priču  ovisnika o  pornografskim filmovima. To je i priča o odrastanju, upoznavanju seksualnosti i uklapanju u „normalan“ život, raznovrsniji od ovisničke utopije. Uz dobru dozu lascivnosti i još više humora "Perverznjak" dotiče sjećanja na mladost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije