Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi dan gostovanja

Rasprodana predstava Kerempuha u Beogradu

Kerempuh u Beogradu
Foto: Milena Zajović
1/2
27.04.2016.
u 10:54

Gotovo stotinu ljudi ostalo je bez karata za prvi dan gostovanja zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh u beogradskom Ateljeu 212, gdje je u utorak izvedena „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ Ive Brešana u režiji Vinka Brešana. Prepuno kazalište izvrsno je reagiralo na predstavu, pokazujući da Beograđani osim legendarne Brešanove komedije dobro poznaju i hrvatske političke prilike, jer smijali su se na brojne komadiće naše današnjice ubačene u predstavu, a posebne salve smijeha izazvalo je spominjanje Olivera Frljića, koji je režirao i u Ateljeu 212.

- Bilo je jako dobro, kao što to obično bude kada Kerempuh gostuje u Beogradu. Zadnji put sam tu bio 2009. Godine s „Metastazama“, što je također bio velik uspjeh. Čini se da im je sada bio zanimljiv i jezik kojim u predstavi govorimo. Iznenadilo me što su čak reagirali na neke dijelove na koje zagrebačka publika, koja možda bolje razumije jezik Dalmatinske zagore, ne reagira – rekao nam je Željko Königsknecht, koji je u ulozi seoskog učitelja zaradio najveći pljesak publike.

Među brojnim uzvanicima kolege je došao pozdraviti i srpski glumac Goran Jevtić, koji je već surađivao s dijelom Kerempuhova ansambla, poput Gorana Navojca koji u predstavi igra Bukaru, a zajedno su glumili u filmu „Parada“ Srđana Dragojevića.

- Ova priča koja dolazi iz zagrebačkog kazališta jednako dobro funkcionira na beogradskoj sceni, a funkcionirala bi i u drugim kazalištima regije. Svi mi imamo svoje Bukare, s tim što vaši možda više vole slike, a naši kuće. U našem usudu, osobnim i političkim životima nema velike razlike – rekao je Jevtić, ističući kako je posebno ponosan na nagradu Fadil Hadžić koju je prije par godina ponio iz Kerempuha, i to za glavnu žensku ulogu Živke u „Gospođi ministarki“ kazališta Boško Buha.

Predstavu je sa suprugom gledao i veleposlanik RH u Srbiji Gordan Markotić, koji je ranije tog dana ugostio predstavnike Kerempuha u svojem uredu, razgovarajući o njihovoj uspješnoj suradnji s Ateljeom 212, gostovanjima, te budućim planovima kazališta. Drugoga dana gostovanja na rasporedu se predstava „Maratonci trče počasni krug“ Dušana Kovačevića koju je u Kerempuhu režirala beogradska redateljica Iva Milošević.

Komentara 3

SE
sestrićna
12:35 27.04.2016.

kad gostuju u inozemstvu i kad treba pljuvati vlastitu državu onda ih beograd predstavlja kao hrvate a kad se priča o ugroženima onda su im srbi...

SE
sestrićna
12:36 27.04.2016.

u hrvatskim kazalištima mogu igrati i hrvati ali ako su spremni pljuvati vlastitu zemlju..inače ne..

LA
lakočemo
11:38 27.04.2016.

čuj komentare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije