Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balet

Prva je Giselle u sezoni prvakinja Pavla Pećušak

Pavla Pećušak
19.09.2014.
u 16:23

Početak baletne sezone u HNK Zagreb

        Baletna sezona u zagrebačkom HNK počinje u petak 19. rujna izvedbom “Giselle” Adolphea Adama u koreografiji Iraide Lukašove prema J. Coralliju i J. Perrotu u redakciji M. Patipaa. Gisellu pleše prvakinja Baleta Pavla Pećušak (na slici), dok će aktualni dobitnik nagrade Oskar Harmoš Guilherme Gameiro Alves prvi put plesati grofa Albrechta.

Na novoproglašeni Svjetski dan baleta 1. listopada ulogu Giselle prvi put pleše aktualna dobitnica Nagrade Ana Roje Natalia Horsnell, dok će grofa Albrechta plesati prvak baleta Azamat Nabiullin. U ostalim ulogama nastupaju Iva Vitić Gameiro, Rieka Suzuki, Tamás Darai i drugi.

Orkestrom će ravnati Dian Tchobanov i Miroslav Salopek. I sarajevska će publika moći uživati u zagrebačkoj Giselle 26. i 27. rujna na Balet festu Sarajevo.     

>> Javni natječaj u HNK ili javna tajna hrvatskog birokratskog apsurda

>> Balet i suvremeni ples na oltaru kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije