Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Fantom opere'

Proširilo se praznovjerje: Kletva pogodila pariško kazalište, požar zapalio kulise

Predstava "Fantom opere"
Foto: Joseph Marzullo/WENN.com
1/3
26.09.2016.
u 12:20

Tijekom godina praznovjerje vezano uz tu predstavu proširilo se među publikom i glumačkim postavama koji vjeruju da su izvedbe mjuzikla uklete na način na koji je i Shakespeareov "Macbeth", čije ime glumci izbjegavaju izgovoriti

Kletva "Fantoma u operi" čini se da se ponovno ostvarila u nedjelju navečer kad je izbio požar u pariškom kazalištu prijeteći tako premijernoj izvedbi mjuzikla u Francuskoj koja se trebala održati sljedećeg mjeseca.

Najprofitabilniji mjuzikl britanskog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera trebao se početi prikazivati u kazalištu Mogador u Parizu 13. listopada. No požar koji je izbio ispod pozornice u nedjelju ujutro doveo je u pitanje te planove, objavila je uprava kazališta. U gašenju požara ozlijeđen je jedan vatrogasac.

Tijekom godina praznovjerje vezano uz tu predstavu proširilo se među publikom i glumačkim postavama koji vjeruju da su izvedbe mjuzikla uklete na način na koji je i Shakespeareov "Macbeth", čije ime glumci izbjegavaju izgovoriti.

Inspiracija Gastonu Lerouxu za pisanje "Fantoma" bio je pad utega koji je držao luster u pariškoj operi 1896. i ubio gledatelja, a ozlijedio mnoge druge.

Požar u nedjelju uništio je kulisu za mjuzikl. "Teško je u ovom trenutku procijeniti koliko će vremena trebati za obnovu", navodi se u priopćenju kazališta. Uzrok požara nije poznat.

>> Izgorjela vikendica istaknutog člana HNS-a, policija utvrdila da je požar namjerno izazvan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije