Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plesna poslastica

'Prison of Decision' na 31. Tjednu suvremenoga plesa

Prison of decision,ples
Foto: Prison od Decision
1/2
23.05.2014.
u 14:34

Predstava je nastala kao kolaboracija profesionalnih plesačica Andree Solomun i Eme Janković koje su na prethodnom 30. Tjednu suvremenoga plesa surađivale na projektu ''La Femme'' francuskog koreografa Saint Louisa Rhinoa

Ljubitelje pokreta očekuju mnogobrojne plesne poslastice na 31. Tjednu suvremenog plesa, a jedna od njih je i premijera ''Prison of Decision'' koja će biti izvedena 1. lipnja u 18 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Predstava je nastala kao kolaboracija profesionalnih plesačica Andree Solomun i Eme Janković koje su na prethodnom 30. Tjednu suvremenoga plesa surađivale na projektu ''La Femme'' francuskog koreografa Saint Louisa Rhinoa.

Plesačice su se tada upoznale kao dvije jedinke različitih izričaja te odlučile istražiti kako pristup kroz različitost može dovesti samom diverzitetu unutar koreografije i stila, a time i kako to može utjecat na samu predstavu te na njezinu slojevitost.

Dvojac se bavi temom odnosa koji se lako može tumačiti kao odnos između partnera, prijatelja, obitelji – kao bilo koji odnos unutar kojega postoje legitimni problemi, nedoumice i životni strahovi. Priča istražuje kako nedostatak ega jedne osobe nije uvijek odlika skromnosti, nego zapravo vodi ka samodestruktivnosti, te kako druga osoba u ovom dijalogu pokušava naći pravi pristup kako doprijeti do druge osobe. Publika svjedoči pokušaju postizanja kompromisa između dvoje ljudi koji se podržavaju i vole, ali ih odluke koje donose naočigled razdvajaju jer nose sa sobom uz ljubav i podršku, i osjećaje frustracije i ljutnje.

Uz autorice i izvođačice, doprinos predstavi dali su i dizajner rasvjete Duško Richtermoc dok su za scenografiju odgovorne Andrea Solomun i Ema Jankovic. Kostime je kreirala Nina Tarnovski (NTS Sportswear), a  posebna zahvala ide i Elviri Ulip.

>>Stižu Britanci, Izraelci, Belgijanci i još 30 skupina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije