Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

„(Pret)posljednja panda ili statika“ ZKM-a na 55. MESS-u

Scena iz predstave
Foto: arhiv zkm
03.10.2015.
u 17:30

Drama je ovo koja ne bježi od recentnih silnica hrvatske svakodnevice, kao što su: rat, poraće, tranzicija, propast građanske svijesti, porast ksenofobije...

Predstava Zagrebačkog kazališta mladih  „(Pret)posljednja panda ili statika“ Dine Pešuta, u režiji Saše Božića, bit će izvedena u nedjelju 4. listopada na 55. međunarodnom kazališnom festivalu MESS u Sarajevu. MESS ove godine traje od 2. do 11. listopada.

Novim dramskim tekstom Dine Pešuta: Pretposljednja panda ili statika, hrvatsko je kazalište obogaćeno dramom koja ne bježi od recentnih silnica hrvatske svakodnevice (rat, poraće, tranzicija, propast građanske svijesti, porast ksenofobije i dr. ) no te silnice su uklopljene u neobičnu strukturu i provučene kroz filter jakih i autentičnih pripovjednih glasova, što sve skupa rezultira polifonom, modernističkom cjelinom na kakvu recentno dramsko pismo na žalost, nije naviklo.

U predstavi glume: Doris Šarić Kukuljica, Rakan Rushaidat, Hrvojka Begović, Katarina Bistrović - Darvaš, Frano Mašković, Adrian Pezdirc, Milica Manojlović i Slaven Španović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije