Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova predstava Scene „Gorica“

Premijera predstave "Davež" u režiji Stojana Matavulja

Premijere predstave "Davež" u režiji Stojana Matavulja
Foto: PR FOTO
1/7
25.11.2015.
u 11:16

„Davež“ je naslov nove predstave Scene „Gorica“ u režiji Stojana Matavulja, čija je premijera zakazana za ponedjeljak, 30. studenog 2015, u 20h, u dvorani Gorica. Nakon osvojenih petnaest nagrada na raznim domaćim i međunarodnim festivalima, Scena „Gorica“ realizira novi projekt u kojem uloge nose mladi glumci - Iskra Jirsak, Goran Malus, Marko Makovičić. Kroz predstavu se na duhovit način postavlja pitanje zašto se moramo pridržavati ustaljenih normi te se prikazuje kako čovjek svojom upornošću pri rješavanju osobnih problema ruši zadane norme.

Sve učestaliji problem čovjeka, izazvan stresom i životnim nedaćama, prikazan je na vrlo duhovit način. Puna duhovitih scena predstava nasmijava do suza. Radnja se odvija u psihijatrijskoj ordinaciji, gdje pacijent izludi psihijatricu koja i sama završava na liječenju. Za vrijeme liječenja, ona svoje slučajeve prepušta suprugu, također psihijatru. Upravo će njega do živčanog sloma dovesti isti onaj „davež“ koji je izludio njegovu suprugu.

Nakon premijere, „Davež“ će u Velikoj Gorici ponovno igrati 4. prosinca, u dvorani Galženica.

Treba li vama uputnica za psihijatra, pitat će vas davež na početku same predstave i progurati se u redu pod izlikom da traži uputnicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije