Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski brod

Premijera monodrame Heloise u sklopu Mjeseca hrvatske knjige

monodrama heloise
Foto: Ivica Galović
1/4
29.10.2014.
u 09:16

Jednu od najljepših ljubavnih priča iz 12. stoljeća temeljenu na pismima mlade Heloise svom voljenom Abelardu režirao je redatelj Ranko Šiljeg

Gradska knjižnica i Satiričko kazalište mladih u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, kojem je ove godine tema ljubav, priredili su Brođanima premijeru monodrame Heloise. Jednu od najljepših ljubavnih priča iz 12. stoljeća temeljenu na pismima mlade Heloise svom voljenom Abelardu režirao je redatelj Ranko Šiljeg, a četrdeset minutnu monodramu o zaljubljenom paru čija su tijela nekoliko stotina godina nakon smrti ipak smještena u zajedničku grobnicu u Parizu i koju danas posjećuju zaljubljeni iz cijeloga svijeta, intrepretirala je izvrsna glumica Satiričkog kazališta mladih Javorka Jokić.

- Za ovu prigodu, pa i za sam početak nove kazališne sezone uistinu nismo mogli odabrati bolju predstavu od monodrame "Heloise" u izvođenju naše sjajne glumice Javorke Jurkić. Monodrama je donekle specifična i po tome što se tog, tekstom i glumački gledano iznimno zahtjevnog posla, nakon gotovo dvadeset godina stanke prihvatio svima nam znani redatelj Ranko Šiljeg - istaknuo je u uvodu umjetnički voditelj brodskog Satiričkog kazališta Silvio Stilinović

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije