Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
renomirana kazališna manifestacija

Predstavom "Waitapu" otvoren 15. Naj,naj,naj festival

Waitapu
PR FOTO
27.03.2015.
u 13:13

Danas u 11 h u Gradskom kazalištu Žar ptica, predstavom Waitapu, Jože Horvata i u režiji Saše Broz, svečano je otvoreno 15.jubilarno izdanje međunarodnog  Naj,naj, naj festival

Festival, koji je 2001 osnovala ravnateljica Marija Sekelez s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave za proljetne školske praznike u 15 godina postojanja postao je renomirana kazališna manifestacija u Hrvatskoj i šire, koju svake godine pogleda više od 4000 gledatelja.

Zagrebačkoj publici u 6 festivalskih dana do 01. travnja, uz domaćina GK Žar pticu, predstavit  će još 9 domaćih kazališta i to: Zagrebačko kazalište mladih, GK Trešnja, GKL iz Splita, Scena Gorica,  Mala scena, Kazalište Smješko, Teatar Kerekesh,  Kazalište Prijatelj  i  dramska skupina Udruga Srce iz Splita.

U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz češke, Irana,  Izraela, Italije  i Slovenije, a predstave se izvode u gotovo svim kazališnim dvoranama u gradu. Raspored predstava u prilogu.

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu glumica Helena Buljan, kazališna kritičarka Bojana Radović , dramaturginja Marijana Nola, redatelj Zoran Mužić i glumac Tomislav Krstanović. Najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjelit će  nagrade Zlatne Žar ptice.

Sve predstave su besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije