Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U službenoj konkurenciji

Predstava «Ne ti ne! Ili o drukčijatosti» Male scene na Bitolino festivalu u Makedoniji!

Mala scena
Foto: Mauricio Ferlin
1/2
31.07.2015.
u 12:44

Predstava autorskog tima redateljice Nore Krstulović, spisateljice Kristine Gavran i skladatelja Vedrana Peternela «Ne, ti ne! Ili o drukčijatosti», otvorit će 5. kolovoza ovogodišnje, peto izdanje festivala

Nakon što je prošle godine predstava Asaya Fujite «Smiješno čudovište» u režiji Ane Prolić osvojila Grand prix kao najbolja predstava Bitolino festivala, i ove godine Mala scena uvrštena je u službenu konkurenciju ovog poznatog makedonskog festivala za mladu publiku.

Predstava autorskog tima redateljice Nore Krstulović, spisateljice Kristine Gavran i skladatelja Vedrana Peternela «Ne, ti ne! Ili o drukčijatosti», otvorit će 5. kolovoza ovogodišnje, peto izdanje festivala, na kojem će biti izvedene predstave iz Izraela, Švedske, Austrije, SAD-a te Francuske, a svečana izvedba održat će se u 18.30 sati.

Ova iznimna društveno odgovorna predstava Male scene koja govori o stigmi oboljelih od epilepsije na duhovit, zabavan, i djeci i mladima prihvatljiv način, isprepleten s mnogim drugim različitostima, svoju je praizvedbu doživjela uoči Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije 12. veljače ove godine. Komad je rađen po narudžbi za Malu scenu, a u njemu su odlične uloge ostvarili mladi glumci odabrani na audiciji: Mateja Majerle, Marko Hergešić i Petar Atanasoski. Predstava je dobila odlične kritike, a također i preporuku Povjerenstva za očuvanje i unapređenje kvalitete života osoba oboljelih od epilepsije Grada Zagreba. Od svog prvog izvođenja «Ne ti ne! Ili o drukčijatosti» izvedena je već 25 puta. Uz predstavu je autorski tim osmislio i Pedagoški paket koji odraslima olakšava komunikaciju vezanu za predstavi s djecom i mladima.

U autorskom timu ove iznimne predstave sudjelovali su i Maja Sviben (dramaturginja), Mauricio Ferlin (scenograf), Hana Letica (kostimografkinja), likovno oblikovanje napravile su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, svjetlo i pokret osmislili su članovi umjetničke organizacije  SKROZ, a producentica je Vitomira Lončar.

Predstava je namijenjena djeci i mladima od 7 godina naviše, traje 50 minuta, a već je uvrštena i u službenu selekciju ASSITEJ festivala u Čakovcu koji se održava u listopadu ove godine.

Predstava je producirana uz pomoć sredstava Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture te Halmeda, glavnog sponzora predstave, a putovanje u Makedoniju omogućilo je Ministarstvo kulture i Grad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije