Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIF

Pomaknuti Tristan i Izolda i pobunjene cipele

Tristan, Izolda... predstava na PIF-u
Foto: PIF
18.09.2014.
u 09:38

Na Cvjetnom trgu u 17.30 sati studenti treće godine glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji Osijek izvode ispitnu predstavu "Potraga za dijamantnom suzom"

"Pobuna u postolarskoj radionici" u ZKL-u u 11 sati otvara četvrtak na PIF-u. Pobunu pokreću cipele majstora Karla koje nakon mjeseci i godina beskorisnog stajanja na policama odluče otići van i pronaći noge koje će ih s veseljem nositi.

U podne u EtnoArt galeriji održat će se lutkarska radionica "Marionete od papira" nakon koje je red na još jednu u nizu ovogodišnjih PIF-ovih poslastica. U 13 sati na Sceni Travno bugarsko Državno kazalište lutaka Trgovište izvest će "Princezu i iznošene cipele". Naslovna princeza i njeni prijatelji uvježbavaju glazbenu predstavu. I sve bi bilo super da princeza nije beskrajno razmažena, a njeno srce treperi samo za princem njena srca. U predstavi ispunjenoj smijehom, pjesmom i ljubavlju šest glumaca animira 13 marioneta.

 

Na Cvjetnom trgu u 17.30 sati studenti treće godine glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji Osijek izvode ispitnu predstavu "Potraga za dijamantnom suzom". Nakon što sazna da mu je prijatelj Janko bolestan, Slaven se uputi senseiju Čing Čang Čongi, dalekom rođaku babe Jage, koji zna sve o ljekovitim suzama zmaja Hiroshakija.

Nadasve slavni i izvorni Petruška u društvu svog animatora, jednog od najboljih ruskih putujućih lutkara Antolyja Arkhipova stiže u Kulturno informativni centar u 19 sati.

Poljsko Kazalište u Klodskom s predstavom "Tristan, Izolda..." zatvara dan u 21 sat na Sceni Travno. Jedna od najpoznatijih srednjovjekovnih romanci u predstavi gostiju iz Poljske omotana je japanskim ruhom. Time europska priča o tragičnoj ljubavi postaje univerzalna priča.

>> Genijalci i Slovenci u čast djeci

>> Stephen Mottram otvorio PIF-a u velikom stilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije