Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Krležinom Gvozdu

Počeo 4. Festival Miroslav Krleža

Praizvedba Legendi
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/13
02.07.2015.
u 23:22

Na samom početku ovoljetnih dana posvećenih djelu velikana hrvatske književne riječi vidjeli smo hrvatsku praizvedbu “Legende” prvog objavljenog Krležinog teksta.

Sa punih 40 minuta zakašnjenja počeo je, u utorak, 2. srpnja, 4. Festival Miroslav Krleža. Publika okupljena na Krležinom Gvozdu morala se strpjeti do dolaska zagrebačkog gradonačelnika, koji je poneki (nadasve pristojan) uzvik negodovanja i nekoliko zvižduka proglasio: “Demokracijom”.

Na samom početku ovoljetnih dana posvećenih djelu velikana hrvatske književne riječi vidjeli smo hrvatsku praizvedbu “Legende” prvog objavljenog Krležinog teksta. Razgovor Boga sa vlastitom sjenom režirao je sjajan poznavalac Krleže Georgij Paro, koji je uloge povjerio mladim glumačkim snagama: Andreju Dojkići, Matku Knešaureku i Nancy Abdel Sakhi.

Andrej Dojkić i Nancy Abdel Sakhi previše su se mučili s govorom, na trenutke bili potpuno nečujni i iritantno nerazumljivi, čemu svakako nisu pomogli zvukovi noćnog života Zagreba, ako ni televizor kojeg je neki “ljubazni” susjed na Gvozdu baš sinoć slušao s najglasnijim tonom kraj širom otvorenih prozora. Na sreću Matko Knesaurek bio je siguran ne samo u izričaju već i u ulozi onog tko sumnja, i tu sumnju usađuje Bogu samom.

>> Praizvedba drame koja je starija od sto godina

Komentara 3

MI
mirr
03:13 03.07.2015.

vau, sedam dana krlezijade, s tim ne bih maltretiro ni isilovce....sori imenjace

RA
Radames
12:33 04.07.2015.

Da sam organizator loše bih se osjećao kad bih morao bilo koga čekati pored publike koja je platila kartu i došla na vrijeme. Čemu to uvlačenje?

IV
IvanXXIII.
10:00 05.07.2015.

Pa štovani Radamesu, imate prvo uvlačenje a potom izvlačenje (nofci su u pitanju).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije