Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubrovačke ljetne igre

Pascal Bruckner oči u oči s vlastitim strastvenim likovima

28.07.2015., Dubrovnik - U sklopu Dubrovackih ljetnih igara na brodu Sea Star odigrana je predstava Ledeni mjesec po romanu poznatog francuskog pisca Pascala Brucknera koji je osobno nazocio predstavi. Prilagodbu romana postavila je filmska i kazalisna re
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
30.07.2015.
u 21:13

Ovo je možda i najslavniji roman velikog francuskog pisca po kojem je svojevremeno film snimio i Roman Polanski

I dok su Dubrovačke ljetne igre lani na festival u program Pisci na Igrama dovele uglednog talijanskog pisca koji nikako ne voli intervjue Alessandra Baricca, ovog ih je ljeta pohodio glasoviti francuski pisac i publicist Pascal Bruckner.

Na brodu Sea Star u dubrovačkom akvatoriju gledao je ekskluzivnu festivalsku premijeru svog možda i najslavnijeg romana "Ledeni mjesec" po kojem je film svojedobno snimio i Roman Polanski. Lascivna priča o starijem bogalju koji se poigrava mladim bračnim parom na krstarenju još je 1995. godine zaintrigirala Mani Gotovac koja je tada vodila zagrebački Teatar ITD. Predstavu je za ITD režirao Petar Selem, a igrana je u Francuskom paviljonu.

Sadašnja dubrovačka predstavu koju redateljski potpisuje Vlatka Vorkapić (filmska redateljica koja je režirala film "Sonja i bik" te suradnica dubrovačkog programa Pisci na Igrama) iznimna je po tome što se izvodi na brodu tijekom plovidbe, ali i što glumci glume doslovno pred očima publike, na vrlo uskom scenskom prostoru. Publika tako zapravo postaje akter predstave koja će najesen imati i zagrebačku premijeru, i to u Muzeju suvremene umjetnosti. Glumili su Sara Stanić, Marija Šegvić, Robert Plemić i Jure Radnić

>> Brucknerov 'Ledeni mjesec' zaplovit će morem

Komentara 2

IV
IvanXXIII.
08:00 31.07.2015.

Dakako! Ali ti nije razlog da ga se uhekla u goblen s venecijanskom mjesečinom.

SA
samoborka
23:03 30.07.2015.

Pascal Bruckner je fenomenalan pisac i filozof.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije