Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Otvoren 22. festival glumca

glumac
Branimir Bradaric/PIXSELL
17.05.2015.
u 16:07

Svakim svojim izdanjem Festival glumca otvara putove novim umjetničkom dijalogu, rekla je izaslanica ministra kulture Iva Hrasta Sočo

Prigodnom svečanošću, a zatim i predstavom „Potop“ redatelja Mirana Kurspahića, u vukovarskom Hrvatskom domu započeo je 22. Festival glumca. Ovogodišnji festival održava se u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije, a tijekom kojega će biti izvedeno 17 kazališnih predstava. Festivalske predstave odabrao je ovogodišnji izbornik, glumac Vinko Kraljević. Najavljena je i dodjela sedam festivalskih o čemu će odlučiti ocjenjivački sud u sastavu Jasminka Antić, Denis Brižić i Velimir Čokljat. - Festival glumca prepoznatljiv je upravo po tome što je posvećen isključivo glumcu i njegovoj glumi.

Svakim svojim izdanjem Festival glumca otvara putove novim umjetničkom dijalogu, rekla je izaslanica ministra kulture Iva Hrasta Sočo. Tijekom održavanja festivala organizatori su i ove godine pripremili niz popratnih događanja poput Dana domaćina, Glumačkog sijela, predstavljanja knjiga… Po prvi put biti će održani i Mali noćni razgovori, koji se održavaju pod geslom Upoznajte glumce, gdje će o svome glumačkom stvaralaštvu govoriti glumci Anja Šovagović-Despot, Vitomira Lončar, Marko Torjanac, Nataša Janjić, Vesna Tominac, Goran Grgić, Vinko Kraljević, Žarko Potočnjak i Branka Cvitković. Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Koncertno kazališna agencija "Asser Savus" iz Vinkovaca. Pokrovitelj je Vukovarsko-srijemske županija.

>> Počinje 22. Festival glumca: Vukovar ovogodišnji domaćin festivala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije