Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napušta HNK

Oliver Frljić iz kazališta prelazi u riječki EPK tim

Oliver Frljić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
28.04.2016.
u 18:39

Svojim dosadašnjim intendantskim radom, navode iz Kazališnog vijeća, Frljić je revidirao koncept nacionalnog kazališta, a s M. Blaževićem kao bliskim suradnikom pokazao je da nacionalno kazalište ne mora biti muzej sjećanja na izmaštanu nacionalnu prošlost

Oliver Frljić s mjesta intendanta HNK Ivana pl. Zajca u srpnju ove godine prelazi u tim za realizaciju projekta Europske prijestolnice kulture dok će za vođenje Kazališta, do raspisivanja natječaja za intendanta i samog izbora, Gradskom vijeću Rijeke biti predložen dr. sc. Marin Blažević, dosadašnji ravnatelj Opere - zaključeno je na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca.

Svojim dosadašnjim intendantskim radom, navode iz Kazališnog vijeća, Frljić je revidirao koncept nacionalnog kazališta, a s M. Blaževićem kao bliskim suradnikom pokazao je da nacionalno kazalište ne mora biti muzej sjećanja na izmaštanu nacionalnu prošlost, već da može aktivno promišljati društvenu zbilju u kojoj djeluje.

U okviru pripremanja kandidature Rijeke za EPK Frljić je kao jedan od članova riječkog EPK tima bio zadužen za koncipiranje kazališnog programa. U tom je kontekstu osmišljena suradnja s nekim od najznačajnijih europskih redatelja, skupina i institucija, od kojih posebno treba izdvojiti Rimini Protokoll, Jan Lauwersa i Needcompany, Oskarasa Koršunovasa te Krystiana Lupu - imena čiji rad je europska kazališna publika odavno prepoznala i honorirala, redovite goste najznačajnijih europskih festivala i kazališnih kuća.

Osvajanjem titule Europske prijestolnice kulture pred Rijeku je postavljena i obaveza realizacije ovih suradnji.  S obzirom na zahtjevnost i ozbiljnost ove programske linije unutar EPK projekta, ali i s obzirom na odgovornost koju zahtijeva funkcija intendanta nacionalnog kazališta, Oliver Frljić svoj će rad u Rijeci nastaviti u okviru projekta EPK , odnosno na pripremi i realizaciji teme nazvane „Podijeljeni gradovi“ koja u prijavnoj knjizi kandidature predstavlja okosnicu trećeg programskog pravca  "Doba moći".

Frljić će nastaviti i redateljski rad izvan Hrvatske, a u okviru toga u kontaktima uz predstavljanje specifičnosti vlastitog umjetničkog usmjerenja dodatno će  doprinijeti prepoznatljivosti Rijeke kao hrvatskog grada koji je ponio titulu prijestolnice kulture. Nastavit će blisko surađivati sa Zajcem upravo u okviru realizacije EPK programa čime se ispunjava i zacrtani cilj druge sezone HNK – internacionalizacija kazališta, čime Rijeka može doista postati veliki europski grad u Hrvatskoj. 

>>'Ministar Hasanbegović bi trebao shvatiti da sva hrvatska kultura ne može stati pod njegovu ustašku kapu'

>>Policija: Provala u Frljićev i stan njegove partnerice zbog imovinske koristi

Komentara 23

ZG
zgrio
19:13 28.04.2016.

Njegov rad i izjave su primjereniji djelatnosti kakvog komunalnog poduzeća. Samo smeće

BA
bakulušić
19:04 28.04.2016.

Najbolje je da ga Obersnel vodi kući!

BR
braveheart11
19:08 28.04.2016.

Frljic pokazuje pravo lice .... nastavio je sa uvredama prema ovoj drzavi i svim njenim gradjanima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije