Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od večeras u Gavelli

Od salonske drame do teatra apsurda u kasnonoćnom terminu

Scena iz predstave "Ćelava Leda"
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
17.01.2017.
u 13:52

Boris Svrtan, ravnatelj Gavelle, odlučio je u sklopu “Krležinih noći” publici u atriju kazališta, u kasnijem noćnom terminu, ponuditi male kazališne forme, komorne predstave, ali i odabrane studentske radove koji su nastali po Krležinim naslovima

Možete li zamisliti spoj “Ćelave pjevačice” i “Lede”? Ionescoa i Krleže? Upravo je to “Ćelava Leda”, autorska predstava studenata ADU, nastala pod mentorstvom profesora Željka Vukmirice i njegove asistentice Slavice Knežević, u kojoj su najvažniji autorski posao obavile glumica Sara Stanić i dramaturginja Kristina Kegljen. Koliko su vješto sklopile dvije velike priče i s koliko su vještine prošle put od Krležine salonske drame do teatra apsurda, do sada su mogli vidjeti oni koji dolaze na studenske kazališne predstave, na Scenu F22. No, sada i “Ćelava Leda” stiže pred “običnu” kazališnu publiku (u nedjelju 22. siječnja u 19.30 sati), i to u sklopu nove manifestacije Dramskog kazališta Gavella – “Krležinih noći”.

Boris Svrtan, ravnatelj Gavelle, odlučio je u sklopu “Krležinih noći” publici u atriju kazališta, u kasnijem noćnom terminu, ponuditi male kazališne forme, komorne predstave, ali i odabrane studentske radove koji su nastali po Krležinim naslovima.

“Krležine noći” u utorak 17. siječnja (u 21.30 sati) počinju dramom “U agoniji” PUK-a i Scene Ribnjak. Slijedi monokoreodrama “Krležina Saloma”, a u četvrtak 19. siječnja (u 22 sata) premijerno će se izvesti autorski projekt skupine studenata pod mentorstvom Borisa Svrtana pod nazivom “Krleža alla Gavella”. U nastavku “Krležinih noći” pred publiku stiže i predstava “O štakorima, gavranima i ljuaja: “Jazz Krleža I”, podnaslovljen kao “Glumci i poezija”, te “Jazz Krleža II”, “Glumci i proza”. Ulaznice za sve predstave već se mogu nabaviti na blagajni Gavelle po cijeni od 25 kn, a ulaz na “Jazz Krležu” je besplatan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije