Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć kazališta 2014.

U šestoj noći kazališta srušeni rekordi posjećenosti

noć kazališta - karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/17
16.11.2014.
u 12:44

Na ukupno 76 lokacija u Hrvatskoj su građani mogli pogledati 147 predstava od 94 različite institucije, kazališta i udruga...

- Opet smo rušili rekorde, kaže Nada Krljuc iz organizacijskog odbora Noći kazališta.

I doista, šesta po redu Noć kazališta bila je uzbudljiva za više od 42 tisuće posjetitelja koji su u Hrvatskoj u 43 grada prisustvovali programu u čak 94 različite institucije. Nada Kruljac ističe da je ponovno atmosfera svuda bila sjajna, da je kroz Dječje kazalište Branimir Mihaljević u Osijeku prošlo čak 900 posjetitelja, ali i da je krcato bilo Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci koji su svojoj publici omogućili da zaviri u sam proces nastajanja predstave, pa su tako gledatelji imali priliku biti na baletnoj probi za novog 'Orašara' koji se upravo priprema u tom kazalištu.

Iako je to Noć kazališta programi su u brojnim teatarskim kućama počinjali već u jutro, a u tim su predstavama uživali oni najmanji, dok je kasnovečernje programe pogledala starija publika. Kazališta su bila popunjena do zadnjeg mjesta, neka čak i prekapacitirana, a ove je godine cijela manifestacija u Hrvatskoj bila u znaku dramskih studija, međusobnih umrežavanja kazališta i gostovanja. No, kako je Noć kazališta i hrvatski kulturni izvozni proizvod važno je reći da se ona održala u još 6 europskih država, u čak 153 grada. Koliko je publike bilo na Europskoj noći kazališta doznat ćemo uskoro.

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

>>Rekordan broj institucija u šestoj Noći kazališta

>>Otkrivanje tajnih prolaza HNK kroz novu turističku turu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije