Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebački plesni centar

'Neodgovorne' M. Tomić i L. Kramarić surađuju s H. Brkušić i I. Pipal

Neodgovorne prikaz rada u nastajanju
Foto: ZPC
15.09.2014.
u 14:03

Projekt je nastavak suradnje na ranijem projektu Luksuz koji se razvio putem rezidencijalnog programa ZPC-a s dvjema umjetnicama Hrvoslavom Brkušić i Ivanom Pipal

Četiri autorice, Martina Tomić i Lena Kramarić, u suradnji s multimedijalnim umjetnicama Hrvoslavom Brkušić i Ivanom Pipal, postavljaju mnoga pitanja i osvještavaju svoje svakodnevne pokrete, razvile su projekt radnog naslova ‘’Neodgovorne’’ koji će predstaviti u petak 19. rujna te u subotu 20. rujna s početkom u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Spajanjem različitih medija i vještina autorica, putem zvuka, slike, pokreta i osjećaja, stvara se začudna izvedba između nesigurnosti i sigurnosti. Metodologiju rada čine situacije u kojima se autorice susreću, tražeći svoje sličnosti i različitosti, te povezujući u smislenu cjelinu svoje interese  kao i medije putem kojih se izražavaju. 

Projekt je nastavak suradnje Martine Tomić i Lene Kramarić na raniji projekt “Luksuz”, premijerno izveden u jesen 2013. godine u Dubrovniku (Art radionica Lazerti), te u Zagrebu (ekscena -Academia Moderna), da bi se ove godine putem rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra nastavio suradnjom s još dvije multimedijalne umjetnice: Hrvoslave Brkušić i Ivane Pipal. 

>> Ivana, Petra, Martina.... žele plesati na razminiranim poljima

>> Smrt suvremenog plesa donosi spoznaju da je sve moguće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije