Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava sezone u Trešnji

Nema više dugova, a djecu čekaju četiri nove predstave

Uz šampanjac nove su projekte predstavili Radovan Ruždjak, Paolo Tišljarić, Krešo Dolenčić, Višnja Babić i Zoran Mužić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.09.2016.
u 15:05

Radovan Ruždjak obnavlja svoju hit predstavu “Eko Eko”, po romanu Hrvoja Hitreca, za koji kaže da će biti nostalgično putovanja u 80-e, zanimljivo djeci, ali i njihovim roditeljima. Ta je premijera zakazana već za 21. listopada

“Riješili smo dugove i u manje od dvije godine i izašli iz dužničkog ropstva. To ne znači da smo sada bogati, ali znači da možemo normalno raditi”, riječi su kojima je Višnja Babić, ravnateljica Kazališta Trešnja, započela predstavljene nove sezone ovog teatra. Pri tome je najavila da se nastavlja i Trešnjin programa Kazalište i knjige, ali i uvodi novi: četvrtkom navečer u Trešnji, koji će startati u listopadu i u kojem će šanse da se predstave publici, ali i mogućim poslodavcima, dobiti mladi glumci i redatelji, počevši od onih koji su još na Akademiji.

O predstavama koje Trešnja priprema u sezoni 2016./2017. govorili su sami redatelji. Tako Radovan Ruždjak obnavlja svoju hit predstavu “Eko Eko”, po romanu Hrvoja Hitreca, za koji kaže da će biti nostalgično putovanja u 80-e, zanimljivo djeci, ali i njihovim roditeljima. Ta je premijera zakazana već za 21. listopada. U prosincu je pak na redu jedna od najpoznatijih priča Hansa Christiana Andersena “Carevo novo ruho”, koju zajedno režiraju Krešo Dolenčić i Paolo Tišljarić. Njih su dvojica kao glavno iznenađenje svoje predstave najavili rep glazbu (autor Miki Solus) te njezin interaktivni odnos s publikom. Pred sam kraj sezone, u svibnju 2017. godine, redatelj Zoran Mužić priprema predstavu koja zasad još nosi radni naslov “Plemeniti šljivari”, za koju kaže:

– Nastavljam svoje istraživanje hrvatske povijesti, baš kao što sam to radio i prije pet godina, kada sam u ovom kazalištu režirao predstavu “Veli Jože”. I “Šljivarima” je cilj da budu zabavni i poučni za mladu publiku, provokativni, ali komunikativni.

Predstavu koja će zasigurno biti najveće iznenađenje režira Rene Medvešek, koji zbog obveza na Akademiji nije uspio doći na predstavljanje nove Trešnjine sezone. On radi “Crvenokosu Zoru” Kurta Helda, o kojoj je govorila Višnja Babić:

– Komad “Crvenokosa Zora i njezina banda” klasik je u Njemačkoj, nastao tridesetih godina 20. stoljeća. Tamo je to rado igrana i gledana predstava za djecu, prema kojoj je snimljen i film i TV serija. Ono što je nama posebno zanimljivo jest da se radnja zbiva u Senju, a Zora je hrvatska djevojčica. Mi nikada nismo ni čuli za taj tekst, koji će sada i nama i djeci otkriti Rene Medvešek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije