Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan žena u ZKM-u

Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca 'Ocean more'

ocean more alessandro bariccio
Foto: zkm
25.02.2015.
u 16:03

Nakon prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, predstava je premijerno izvedena 29. rujna 2014. u varaždinskom HNK i imala zapažen odjek kod kritike i publike

Predstava „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca 'Ocean more'“, u adaptaciji i scenskoj prilagodbi teatrologinje i spisateljice Mani Gotovac, gostuje u nedjelju, 8. ožujka u Zagrebačkom kazalištu mladih. Predstava je nastala u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, Dubrovačkih ljetnih igara, Hrvatskog društva pisaca i Talijanskog instituta za kulturu iz Zagreba. Nakon prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, predstava je premijerno izvedena 29. rujna 2014. u varaždinskom HNK i imala zapažen odjek kod kritike i publike.

„Bio sam jako zadovoljan jer sam prvi put vidio likove iz svojeg romana od krvi i mesa. Istina, različite predstave već su napravljene po romanu Ocean more , i to posvuda po svijetu, ali nijednu nisam uspio vidjeti uživo. Bila je to za mene vrlo dragocjena prigoda. Ponekad kada pisac dođe gledati svoj komad u kazalište , može se osjećati jako loše , a ja sam se ovdje osjećao vrlo dobro. (...) Uglavnom sam pisao priče o likovima koji od života žele nešto više . To je u mojoj glavi. Tako se ujutro budim . Pa mada se ništa ne dogodi taj dan , ja se i slijedeći dan budim na taj način . Nikada nije dovoljno ono što se događa . Vjerujem da sam opisao upravo takvu vrstu likova. Zanimljivo je da ti likovi vrlo često imaju velike ambicije, a ne uspijevaju ih ostvariti.. Zapravo nije važno hoće li čovjek uspjeti niti hoće li mu se želje ostvariti. Ljepota je u tome – to istraživanje , to traženje , to je i bit života samoga. (...) Uvijek je dobro da je publika zadovoljna jer tada idete u krevet boljeg raspoloženja i sve je veselije , ali kada ja pišem knjigu ili Mani Gotovac radi predstavu , vjerujem da mislimo i na publiku , ali prije svega mislimo na sebe. Stvaramo nešto što nam se sviđa. Ako postoji i publika sve je onda samo još veselije“, kazao je slavni talijanski pisac Alessandro Bariccco nakon što je na Dubrovačkim ljetnim igrama prošle godine pogledao predstavu „Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca OCEAN MORE“ Mani Gotovac koja je osmislila i scenografiju te izabrala glazbu.

Izvođači su: Iva Babić, Robert Plemić, ujedno i suautor scenske prilagodbe, Bruno Kontrec i Ivan Čuić.

>> Bariccov 'Ocean more' otvara program Pisci na Igrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije