Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

'Kontra progresa' Neni Delmestre otvara novu kazališnu sezonu

nenni delmestre i goran golovko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
01.10.2014.
u 15:17

Osim "Kontra progresa", od repriznih naslova splitska publika imat će prigodu pogledati "Učene žene", "Majku Hrabrost i njezinu djecu", "Libreto", "Jesenju sonatu", "Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet", "Preobrazbu" i "Povišicu".

HNK Split novu kazališnu sezonu otvorit će 16. listopada repriznim naslovom "Kontra progresa" u režiji Nenni Delmestre (na slici), dok će se prva dramska premijera, komedija Ante Tomića "Čudo u  Poskokovoj Dragi"  u režiji Marija Kovača izvesti 25. listopada.

Iz teatra za sezonu 2014/2015  u dramskom dijelu programa najavljuju premijere satiričkog  komada "Svoji smo – nagodit ćemo se" Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog u režiji Georgija Para, smjela kazališna istraživanja kakvima pripadaju "Sunčani grad"  Radovana Ivšića u režiji Renea Medvešeka i "Nevidljivi gradovi" Itala Calvina u režiji Olje Lozice. Na maloj sceni HNK Split izvest će se "Zlatni zmaj" suvremenog njemačkog autora Rolanda Schimmelpfenniga u režiji Ivana Plazibata i redateljski prvijenac Mije Jurišića "U.. bolje sutra!" splitskog autora Branka Ružića.

Osim "Kontra progresa", od repriznih naslova splitska publika imat će prigodu pogledati "Učene žene", "Majku Hrabrost i njezinu djecu", "Libreto", "Jesenju sonatu", "Djevojčice ne bi trebale igrati nogomet", "Preobrazbu" i "Povišicu".

U glazbeno-scenskom dijelu programa u novoj sezoni u režiji Dore Ruždjak Podolski izvest će Bizetovu "Carmen" kojom će dirigirati maestro Ivo Lipanović i Puccinijevu "Madame Butterfly" pod
dirigentskom palicom maestra Gianluce Martinenghija u režiji Dražena Siriščevića. Od repriza, na programu su "Traviata", "Ero s onoga svijeta", "Nikola Šubić Zrinjski", " Spli`ski akvarel" i "Mali
dimnjačar".

Premijernim postavljanjem Lhotkina baleta "Đavo u selu" proslavit će se 80 godina od njegove praizvedbe. Koreografiju potpisuju Pia i Pino Mlakar, prijenos Ljiljana Gvozdenović i Dinko Bogdanić, a orkestrom će dirigirati maestro Hari Zlodre. Prvi put će se na daskama HNK Split postaviti "Tramvaj zvan čežnja" na glazbu suvremenog hrvatskog skladatelja i dirigenta Mladena Tarbuka u koreografiji Dinka Bogdanića.

Ljubitelji baleta, a u Splitu ih je iz godine u godinu sve više, sigurno će uživati i u predstavama "Mačak u čizmama", "Orašar", "Trnoružica", "Bolero", "Carmen", "Cirkus Primitif Balet", "Grk Zorba"
i "Don Quijote".

>> 'Dinko Bogdanić, koji blati moj rad, učlanio se u SDP sa 64 godine života da bi bio zaštićen'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije