Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Providurova palača

Kata Kapuralica zatvara dramski dio 20. Zadarskog ljeta

Kate Kapuralica
Foto: HNK Zadar
25.07.2014.
u 13:51

Iako se radi o pučkoj predstavi veliki je izazov, kako za glumce tako i za režiju, oživjeti duh Zadra kakav je nekad bio

Predstavom Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica završava dramski dio 20. Zadarskog kazališnog ljeta u srijedu i četvrtak, 30 i 31. srpnja u Dvorištu Providurove palače.

Ova zadarska kazališna uspješnica u režiji Dražena Ferenčine, od svoje premijere, prije četiri godine, osvojila je srca mnogih Zadrana, ali i stručne kritike. Iako se radi o pučkoj predstavi veliki je izazov, kako za glumce tako i za režiju, oživjeti duh Zadra kakav je nekad bio, dati kazališnu dušu stvarnim ljudima koji su koračali kamenim kaletama te interpretirati žargon minulog vremena.

Sve vremenska tematika omotana u papir lokalnog uzorka već godinama privlači mnoge naše sugrađane koji se upravo putem ove predstave prisjećaju vremena svoga djetinjstva.   
Originalna komedija, Kate Kapuralica, nadahnula je tako mnoge sredine da je prilagode na vlastiti dijalekt, od dubrovačke, preko splitske do istarske. Zadarska Kate je postala naša Stoše te je uz tekstualnu i jezičnu prilagodbu i uvođenjem nekih zadarskih lokaliteta i ljudi, postala prava zadarska hit komedija koja već godinama pronalazi put do svoje publike. 

>> Predstava po motivima Krležinog Michelangela 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije