Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Otkaz Bogdaniću zbog nedoličnog ponašanja?

dinko bogdanić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
30.05.2016.
u 17:47

Kako neslužbeno doznajemo, Bogdaniću se zamjeraju incidenti koje je imao i u Zagrebu kao što su samovolja,verbalno vrijeđanje, netolerantnost...

Dinko Bogdanić, šef splitskog Baleta najvjerojatnije će sutra biti smijenjen s te dužnosti. Intendant HNK Split Goran Golovko uputio je Kazališnom vijeću teatra prijedlog za Bogdanićevo razrješenje o kojm će kako je najavljeno raspravljati sutra poslijepodne.

- Ovo se nije dogodilo iznenada. Zbog ponovljenih pritužbi na neke aspekte Bogdanićeva ponašanja, uputio sam Kazališnom vijeću prijedlog za njegovo razrješenje i sad je na njima da donesu odluku. Svakako naglašavam da je Dinko Bogdanić veliki stručnjak i umjetnik koji je u Splitu načinio odlične baletne predstave, ali ja moram postupati po zakonu - izjavio je Golovko.

Kako neslužbeno doznajemo, Bogdaniću se zamjeraju incidenti koje je imao i u Zagrebu kao što su samovolja, verbalno vrijeđanje, netolerantnost... Navodno su se zaredale prijave splitskih plesača
protiv njegovog nedoličnog ponašanja, a još svi pamte aferu s kraja prošle godine kad ga je za vrijeđanje optuižila rumunjska balerina.

Zbog tog je slučaja v.d. ravnatelj splitskog Baleta dobio opomenu pred otkaz. Uvjete za mirovinu ispunio je prije pola godine, a šuška se kako bi možda mogao ostati na mjestu šefa Baleta do kraja Splitskog ljeta.

>> U povodu Dana HNK Split nagrađeni najbolji umjetnici

Ključne riječi

Komentara 7

NJ
nada.jurincic
18:12 30.05.2016.

Ma on da je agresivan?Jedan peder pa da nije profinjen,pametan,civiliziran,obrazovan,da ne poštuje žene......da niste pogriješili?!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
18:10 30.05.2016.

To su ti tipovi a taj ponaviše, koji su si priuštili da su veći rang nego Papa. Ne znam kako ga nije stid i sram da se tako već godinama ponaša kao da je vlasnik kazališta ma gdje bilo da radi bilo u Zagrebu, Splitu ili bilo gdje. Pozdrav dobrim ljudima

MU
Mukowsky
18:18 30.05.2016.

Proustaški režim zatire slobodu umjetničkog izražavanja. Vrijeđanje balerine je satira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije