Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21. studenog

I Vukovar se po prvi put uključio u Noć kazališta

Noć kazališta
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/11
22.11.2015.
u 11:44

Na žalost, prvi nalet zime koji se obrušio na cijelu Hrvatsku, ovog je puta mnoge ostavio u toplini domova, pa je tako Noć kazališta koja je dosada svake godine rušila rekorde po broju posjetitelja bila nešto slabija od lanjske Noći kazališta kada je u toj manifestaciji sudjelovalo čak 42 tisuće ljudi.

Premijerno izvedenom predstavom „Dok nas smrt ne rastavi“ jučer se i Scena Martin Hrvatskog doma Vukovar po prvi put uključila u Noć kazališta.

Prema riječima ravnateljice Hrvatskog doma Ivanke Miličić Vukovarci se Noći kazališta proteklih godina nisu pridruživali iz razloga što se ta manifestacija do sada održavala oko 18. studenoga.

– Tih dana građani se prisjećaju stradalih i nestalih tijekom agresije tako da se nismo uključivali. Ove godine datum održavanja manifestacije nam je išao na ruku tako da smo po prvi put i mi se uključili u Noć kazališta, rekla je Miličić. Inače, radi se o predstavi zagrebačke dramaturginje Nine Horvat čiji je tekst dobio treću nagradu Marin Držić za dramski tekst 2009. godine. Ovu crnohumornu dramu režirao je Vukovarac Dalibor Jurišić, a u njoj glume Draško Zidar, Lidija Helajz, Hrvoje Perc, Vanja Gvozdić, Justina Vojaković Fingler, Željko Mandić, Selena Andrić, Sara Lustig i Domagoj Mrkonjić.

Manje posjetitelja nego lani

Bitni ili nebitni? Pitanje je to, u Hamletovskoj maniri, koje je svojoj publici postavila ovogodišnja Noć kazališta, koja se održala 21. studenoga u cijeloj Hrvatskoj. Više od 37 tisuća posjetitelja na njega je odgovorlo”Bitni!”.

Na žalost, prvi nalet zime koji se obrušio na cijelu Hrvatsku, ovog je puta mnoge ostavio u toplini domova, pa je tako Noć kazališta koja je dosada svake godine rušila rekorde po broju posjetitelja bila nešto slabija od lanjske Noći kazališta kada je u toj

manifestaciji sudjelovalo čak 42 tisuće ljudi. 

No, u Noći kazališta 2015. godine sudjelovao je čak 85 institucija, a održana je na 78 lokacija, u 42 mjesta Hrvatskoj. Publika je pogledala 125 predstava ( među kojima su bile i tri premijere) sudjelovala u osamdesetak popratnih programa, a sedmu po

redu Noć kazališta otvorio je ministar kulture Berislav Šipuš u Dječjem kazalištu Dubrava u sklopu kojeg je rođena ova manifestacija koja je odavno postala hrvatski kulturni izvozni proizvod, te je prerasla u Europsku noć kazališta.

>>Noć kazališta u Dječjem kazalištu Dubrava

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije