Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u prosincu

Hrvatski 'Maratonci' posljednji će krug trčati u Kerempuhu

27.09.2014., Kazaliste Kerempuh, Zagreb - Proba nove predstave Jazavac u Krempuhu u reziji Olivera Frljica.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/9
04.09.2015.
u 09:07

Manje je poznato da je dramu Dušan Kovačević napisao na 3. godini studija dramaturgije 1972.

Mračno-komična predstava "Maratonci trče počasni krug" postavlja se na daske Kerempuha, a premijeru će imati u prosincu. Prema riječima redateljice Ive Milošević, iz Kerempuha su tražili redatelja iz Srbije nakon čega je odluka pala na nju. Glumački ansambl izabrala je nakon niza odgledanih predstava u Kerempuhu. I njoj samoj bit će jako zanimljivo i izazovno vidjeti kako će Vili Matula odigrati ulogu 126-godišnjeg Maksimilijana Topalovića ili, primjerice, Elizabeta Kukić Aksentija Topalovića (102).

– Gledajući glumce u predstavama, vrlo mi se brzo iskristaliziralo kome ću povjeriti određenu ulogu. Izuzetno se radujem radu s ansamblom jer su svi tehnički izuzetno brzi, imaju lijepu kulturu govora i sjajni su komičari – kaže redateljica Iva Milošević. U Srbiji je "Maratonce" 2013.  postavila Milica Kralj,  režirajući žensku verziju legendarnog filma. U viziji Ive Milošević suprotni spol glumit će Elizabeta Kukić koja će igrati 102-godišnjeg Aksentija Topalovića.

Ulogu su joj povjerili jer smatraju da svojim talentom i glumačkom vještinom može sjajno predstaviti stogodišnjaka, reumatičnog pradjeda. Legendarnom filmu u režiji Slobodana Šijana prethodila je drama koju je na trećoj godini studija dramaturgije napisao Dušan Kovačević.

– U predstavi se pridržavamo originala koji se razlikuje od filma. Sam komad i likovi daleko su ozbiljniji nego što je prikazano na filmu. Original je napisan 1972., a ja sam radnju premjestila u današnjicu kako bih prikazala individualnost u poremećenoj obiteljskoj okolini. Mirka Topalovića, glavnog lika, na filmu igra Bogdan Diklić, a u predstavi sjajni Luka Petrušić. Publika će priču promatrati iz njegove vizure – kaže Iva Milošević.

>> Možemo zaposliti stotinjak glumaca s plaćom od tisuću €

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije