Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačke ljetne igre

Gostovanje ZKM-a dovelo brojnu publiku u Lazarete

Antigona
15.07.2016.
u 02:05

U predstavi #radninaslovantigona Polinik je ubijen u sukobu s antiterorističkom jedinicom predvođenom Eteoklom

Nagrađivana predstava #radninaslovantigona Zagrebačkog kazališta mladih oduševila je sinoć festivalsku publiku u prepunim Lazaretima. Reinskripciju Sofoklove Antigone potpisuje argentinski autorski tim Jazmín Sequeira i Luciano Delprato, a režiju Renata Carola Gatica, za što je i nagrađena na Gavellinim večerima 2015. Anđela Ramljak igra Antigonu, a u ostalim ulogama su Sreten Mokrović, Petar Leventić, Vedran Živolić, Jasmin Telalović, Frano Mašković i Danijel Ljuboja.

''Koga smo više dužni poštivati, domovinu ili istinu? Zemlja laži, je li to zemlja kojoj dugujemo ikakvo poštovanje? Nisam se rodila da dijelim tvoju mržnju prema drugima, nego da volim naše različitosti.'' - vapila je Antigona sinoć jednako upečatljivo kao i prije nekoliko dana na ceremoniji otvaranja. Antička junakinja dovedena u 21. stoljeće ostaje jednako čvrsta u svojim idealima i principima, ali je predstava bitno osuvremenjena na razini forme, a izvrsno se uklopila u prostor novoobnovljenih Lazareta.

U predstavi #radninaslovantigona Polinik je ubijen u sukobu s antiterorističkom jedinicom predvođenom Eteoklom. Njega je podupirao Kreont, koji je ovdje medijski magnat, kao jedan od vladara današnjice. On koristi medije kako bi zaštitio domovinu i u svom je zadatku spreman obračunati se s neprijateljima na najokrutniji mogući način. S druge strane, Antigona je internetska aktivistkinja koja osuđuje nehumano postupanje istih onih struktura koje Kreont svesrdno podupire. Upravo u problemu sukoba mišljenja, kao i kvalitetnom oblikovanju zapleta, treba potražiti podudaranje sa Sofoklom.

Dramsko gostovanje ZKM-a realizirano je uz potporu Grada Zagreba i uz pokroviteljstvo Valamara. Ulaznice za večerašnju izvedbu dostupne su u internetskoj prodaji, na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije