Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studentski centar

Ganz nove budućnosti od idućeg tjedna u Zagrebu!

An Kaler
Foto: Ganz novi festival
1/2
11.09.2014.
u 14:53

        Premijera međunarodnog koprodukcijskog projekta “Gradnja” u izvedbi devetero mladih hrvatskih izvođača te na inicijativu Isabelle Schad i skupine De facto, a u suradnji s EkS-scenom i Kulturom promjene, otvara četvrti Ganz novi festival 17. rujna u Studentskom centru. 

Berlinska verzija projekta premijerno je izvedena u veljači u Ufferstudios Berlin. Ganz novi festival važan je jer u pet dana nudi međunarodnu platformu za prezentaciju mladih autora i mjesto je istraživanja suvremenih tendencija i nekonvencionalnog pristupa izvedbenim umjetnostima. Ukupno će se izvesti sedam predstava, četiri radionice, tri rezidencije i tri koncerta  te postaviti jedna instalacija u pet festivalskih dana.

 

Publika, za koju su izvedbe besplatne, ima priliku upoznati trendove europskih izvedbenih umjetnosti, ali i doznati koja je uloga interdisciplinarnih radionica, laboratorija u kojima sudjeluju etablirani umjetnici, usmjerenih razgovora i istraživačke rezidencije. Ganz se ove godine fokusira na manji broj umjetnika i programa, i na taj način s umjetnicima razvija poseban odnos i kreira specifične edukativne programe. 

Predstavljaju se četvorica sjajnih jazzera okupljenih u sastavu Anakin Skajvalker Jr., zatim dvije najnagrađivanije slovenske koreografkinje i performerice Mala Kline i Irena Tomažin.

Španjolska umjetnica Maria Jerez predstavlja dva rada i razvija specifičan jezik na granici kazališta, filma, koreografije i vizualne umjetnosti. An Kaler svojim radom kombinira vizualne i izvedbene umjetnosti. Dvojac Lightune G održat će radionicu luminoakustike, a Svetlana Spajić radionicu tradicionalnih balkanskih napjeva. Male Kline održat će istraživačku radionicu.    

>>  Ganz novi festival – nova lica kazališne Europe!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije