Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Komediji

Feydeau u 21. stoljeću traži jače intervencije u glumi i dramaturgiji

05.05.2016.
u 11:03

Ansambl Komedije izvedo Feydeauov vodvilj

Više od dvadeset glumaca našlo se na sceni zagrebačke Komedije u najnovijoj premijeri, vodvilju „Gospođica iz Maxima“ Georgesa Feydeaua. Redatelj i priređivač teksta Ivica Kunčević koristio je prijevod iskusnog Vladimira Gerića, a naslovnu ulogu koketne Cice Grancigule povjerio pjevačici Sandi Bagarić. Na žalost, u profiliranju ovog tipiziranog lika nije se bilo dovoljno osloniti samo na prirođenu koketnost i prepoznatljivi grleni smijeh, trebalo je otići barem jedan korak dalje, u pravcu samosvojnog kreiranja lika zavodnice koja ima i drugu, tragičnu stranu medalje. Kao neosporna glumačka prvakinja večeri nametnula se Jasna Palić Picukarić kao krajnje nespretna gospođa Petypon čija je naivnost i lakovjernost zapravo pravi motor Feydeauove komedije čiju urnebesnost nije nimalo lako dočarati na sceni na kojoj se pojavljuje iznimno veliki broj likova, a time i različitih glumačkih osobnosti.

U čitavoj se toj scenskoj gužvi dobro snašao još jedan prekaljeni komičar Željko Duvnjak kao general Petypon predvodeći muški dio ansambla. Naravno, Feydeauovo propitivanje lažnog morala i preljubništva, licemjerja i pohlepe u 21. stoljeću iziskuje snažnije dramaturške intervencije i glumačku inovativnost, inače gubi na težini i snazi, ali i na duhovitosti. A i kada se glavna uloga povjerava pjevačici, onda joj je trebalo namijeniti više songova za pjevanje, a ne samo jedan koji je protekao dosta nezapaženo. Bilo bi nepravedno ne pohvaliti i raskošne kostime Danice Dedijer. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije