Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera "Elementarnih čestica"

Buljan je u predstavu uključio i skandal koji je njezina najava izazvala u Hrvatskoj

elementarne čestice dubrovačke ljetne igre
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/17
20.07.2015.
u 23:47

Priče o sigurnosnom riziku predstave ipak su se pokazale kao provincijsko pretjerivanje

Bez ikakvih incidenata danas je nešto prije ponoći završila dugoočekivana premijera "Elementarnih čestica" Michela Houellebecqa na Dubrovčkim ljetnim igrama.

Publika u kojoj su bili i ministar kulture Berislav Šipuš i francuska veleposlanica Michele Boccoz toplo je pozdravila srčani ansambl predstave. Redatelj Ivica Buljan nije interpretirao roman francuskog autora, nego je u predstavu uključio i skandal koji je najava "Elementarnih čestica" izazvala u Hrvatskoj.

Festival u Dubrovniku dobio je slojevitu predstavu koja se bavi cijelim Houellebecqovim životom i djelom. Iako je oko tvrđave Lovrijenac bilo dosta policajaca, a uočeni su čak i policijski psi, sigurnosna provjera publike nije trajala dugo i priče o sigurnosnom riziku predstave ipak su se pokazale kao provincijsko pretjerivanje.

>> Premijera 'Elementarnih čestica' uz strogu policijsku pasku

>> "Elementarne čestice" između performansa i muzičkog i političkog teatra

Komentara 39

DU
Deleted user
01:45 21.07.2015.

Snobovsko iživljavanje petnaestak perverznjaka, koji su oskrnavili povijesni prostor Grada, za dvadesetak skorojevićkih malograđana, proglašava se kuturnim događajem godine. Što se ovdje podmeće pod bubrege svima je jasno.

DU
Deleted user
01:46 21.07.2015.

A koliko je love ovdje oprano, teško je i izračunat.

MG
marko.glasnovic.507
00:13 21.07.2015.

sve gejevi i kriminalci politicari..veze ih ljubav za pompu i paznju..i natavno uvik ima sexa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije