Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobi

Dvije godine za traženje rješenja ili silovanje teatra?

Ivo Baldasar
Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2015.
u 14:00

Splitsko Gradsko kazalište mladih još bez ravnatelja

        Nakon gotovo dvije godine uglavnom političkog “natezanja”, poništavanja natječaja i izmjena članova Kazališnog vijeća, Gradsko kazalište mladih Split uskoro bi moglo dobiti novog ravnatelja. Ni u nastavku prošlog tjedna prekinute sjednice Gradskog vijeća nije prošao prijedlog razrješenja dr. Anđela Mojsovića iz Kazališnog vijeća i imenovanje studenta Nikole Dudaka na njegovo mjesto.

Vijećnici oporbe napustili su sjednicu i srušili kvorum uz opravdanje da predloženi Dudak nije dovoljno stručan. I ovog puta oporba je žestoko prigovarala vladajućim SDP-ovcima da “siluju kazalište”, da stalno mijenjaju članove vijeća predlažući sve nekompetentnije s ciljem da dobiju poslušnika koji će glasovati za izbor gradonačelnikova favorita za ravnatelja. Gradonačelnik se u početku branio tvrdeći da imaju pravo mijenjati onoga tko je obećao da će provoditi njihovu politiku, a potom promijenio mišljenje, međutim nakon žučne rasprave ipak je točku povukao.

Tako bi idućih dana Kazališno vijeće trebalo izabrati novog ravnatelja GKM-a između troje kandidata koji su ušli u najuži krug, Belmonda Miliše, Silvane Stanić i Filipa Glavine. Javnost bruji da je Silvana Stanić favoritkinja Ive Baldasara i kako su se članovi Kazališnog vijeća smjenjivali da bi se osigurao glas za njezin izbor. Bit će stoga zanimljivo vidjeti za koga će biti nerazriješeni dr. Anđelo Mojsović jer njegov je glas presudan.     

>> Zbog čega je skinuta predstava 'Priče iz Vukovara' Gradskog kazališta mladih?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije